Isabella njuter av sin fina kropp

Isabella
Efter
Isabella
Före
 – Den här gången stod inget i vägen och jag kan njuta av att jag verkligen har nått mitt mål.  
Den här gången tog sig Isabella hela vägen till mål och idag kan hon njuta av sin 55 kilo lättare kropp.

Isabella var överviktig redan som 16-åring och gick ner i vikt med ViktVäktarna till studenten men sedan kröp kilona på igen.

– Jag träffade min man och då kom sambokilona. Tillslut fick det vara nog och jag gick till ViktVäktarna igen eftersom jag vet att det fungerar.

Matintresse
– Jag är väldigt intresserad av matlagning vilket jag tror har hjälpt mig mycket. Det finns så mycket gott att laga och som faktiskt fungerar för hela familjen. Pommes stripes ersätter jag med potatis, bearnaisesås fungerar lika bra med torrvarianter och mjölk i såser är minst lika gott! Dessutom finns det andra nyttiga godsaker så som fruktsallad med nötter, russin och kesella att mumsa på när man är sugen.

Även snacksen har Isabella rannsakat.

– Det gäller att tänka efter – vad är det du verkligen vill ha? Vi väljer salta pinnar, popcorn och grönsaker med dippa istället för chips och godis. Pepsi Max är min stora last så det räcker nästan för mig när jag ska unna mig något gott!

Tränar hemma
Eftersom Isabella vill vara med sina barn så mycket som möjligt har hon löst träningen på ett smidigt sätt.

– Jag tränar hemma med lite hantlar och så utnyttjar jag rasten på jobbet till att ta en 30-minuters promenad.

Partner gick ner 20 kg
Isabella har haft mycket stöd från sin familj och vänner vilket har varit viktigt för motivationen. Hon tror även att det handlar om prioritering.

– Jag har hela tiden haft små delmål och belönat mig med kläder. Från början trodde jag inte att jag skulle gå ner så många kilon men det har rullat på. Jag har inte haft någon tidspress och jag har haft ett fantastiskt stöd från min man – han gick ner 20 kg på köpet! Det går faktiskt att gå ner många kilon även om man har småbarn och nästan jobbar heltid.

Isabella har även bloggat på ViktVäktarna Forum under sin viktminskning för att få stöd och tips från andra i samma situation.

En livsstil
– Andra dieter är för en kort tid men med ViktVäktarna har jag lärt mig en livsstil att ha med mig hela livet. Jag kan gå på fest, det fungerar med familjen och man äter mycket frukt och grönt. Det går faktiskt att gå ner många kilon även om man har småbarn och nästan jobbar heltid, det gäller bara att prioritera rätt.

Hitta balans
– Nu har jag verktygen och "tänket" för att klara det själv och leva ett sundare liv men jag är medveten om att det inte är klart ännu, det är viktigt att jag fortsätter vara skärpt och hittar en balans. Motion är viktigt för att kunna unna sig lite mer på helgen.

För att klara den sista utmaningen ska Isabella fortsätta att väga sig var 10:e vecka - och självklart njuta av sin nya vikt!

- Nu kan jag njuta av att jag är fin och verkligen har nått mitt mål!

Isabellas tips

  • Var noga med Checklistan
  • Ha inte för mycket gott hemma, lätt att man åker dit då
  • Se till att ha en stöttande omgivning
  • Sortera igenom dina laster – godsakerna finns kvar sen
  • Ta tid till motion – du mår bättre och får bättre ork