Må bra

5 tips för hur du hittar hälsosamma rutiner i höst

De senaste månaderna har varit tuffa, vi är många som har velat leva ut under sommaren och kunna strunta i rutiner. Det blir lätt så att de vanor som gör att vi mår bra sätts på paus, men nu är det dags att prioritera DIG.
Publicerad 20 september 2021

Vi hjälper dig att fokusera på ditt välmående och hitta höstens hälsosamma rutiner. För många innebär denna hösten att gå tillbaka till arbetsplatsen efter distansarbete, det är dags att förbereda matlådor och kanske börja ställa klockan lite tidigare.

Du kanske känner dig lite stressad och undrar hur du ska få ihop tiden att skapa nya hälsosamma rutiner just nu? Ingen fara, ta en titt på våra 5 tips för hur du kickstartar hälsosamma rutiner i höst.

1. Planera in en dag att förbereda veckans mat på

Planering är A och O. Många föredrar söndagar, men vilken annan dag som helst fungerar. Förbered några dagars lunch eller middag med rätter som hjälper dig att hålla din SmartPoints-budget. Innan du börjar laga mat har vi några tips:

- Hitta bra matlådor med flera fack som rymmer både din lunch och alla tillbehör. Ta en titt på WW ViktVäktarnas egen matlåda som även funkar som snackbox.

- Planera vilka recept du ska laga. Ta gärna en titt och inspireras av vår Veckomeny som finns både som klassisk och vegetarisk. Ont om tid? Spana in våra recept på middagar som även funkar finfint som matlåda dagen efter.

- Storhandla. Du sparar både tid och pengar genom att köpa större förpackningar av dina favoritlivsmedel.

- Gör det enkelt! Prenumerera på någon av WW ViktVäktarnas matkassar. De är SmartPointsberäknade och fungerar fint för hela familjen.

2. Ha dina mål redo

När du är superhungrig är det lätt att plocka närmaste snackset i bara farten. Köp hem och lägg fram smarta alternativ till frukost, lunch, mellanmål och middag som är enkla att plocka fram och som är vänliga för din SmartPoints budget. Några tips på vägen:

- NollPointsmatt är bra mellis: Ställ en korg med färsk frukt, skär upp morotsstavar eller ha några kokta ägg redo i kylskåpet. Du hittar hela listan på din NollPointsmat här.

- Ibland behövs en snabb frukost. Ta en titt på vilka frukostar vi rekommenderar att äta on-the-go eller ta med till kontoret.

- Ha ett riktigt snabbt mellanmål redo. Spana in våra mellanmålstips här. Ibland ändras våra planer och vi får bråttom iväg, ha alltid en bar eller ett snack nära så du slipper bli hungrig. Ta en titt i vår webshop och hitta dina favoriter.

3. Hitta en träningsform du gillar - så kommer du att prioritera den

Om du har roligt när du tränar är du mer benägen att få träningen gjord. Testa, testa och testa nya träningsformer tills du hittar din grej. Ta gärna en titt bland våra träningsprogram på webben och i appen under tiden du letar. Där finns både träningspass du kan genomföra under promenaden och genomkörare för hela kroppen.

4. Hitta din hejarklack!

Kanske är ni några på jobbet som vill prova på WW ViktVäktarna? Läs vår artikel om Andreas som provade på programmet två veckor tillsammans med sina kollegor och som 1,5 år senare har gått ner över 50 kilo. Genom att utmana varandra, peppa och supporta varandra under svackor hjälps ni åt, och det är skönt att ha någon bredvid som gör samma resa.

- Utmana familj och vänner - du vet väl att både du och din vän får en månad gratis?

- Ta en titt i vår community i appen och ta den av all energi och glädje som våra medlemmar sprider där.

5. Avsätt tid för dig själv

Hitta din tid för att reflektera, fundera och utvärdera dina nya rutiner. Oavsett om det är tio minuter med någon av våra mindfulness-övningar i lurarna (Varför inte börja med tre minuters meditation?) , en promenad utmed havet eller en joggingtur. Gör något bara för dig, som du tycker är roligt, minst en gång om dagen, och låt dina tankar landa.

Det kan kännas tufft att hitta nya rutiner men efter hand tiden går, kommer du känna dig pigg och stolt att du kommit ännu en bit i din resa mot hälsosamma vanor.

Ta ett djupt, friskt andetag. Nu hittar vi må bra-känslan i höst!

Från 53 kr/vecka!

Lägg energi och tid på dig själv! Passa på att komma igång, erbjudandet gäller under begränsad tid.

Medlemskap:
Digital

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

12 mån: 53 kr/vecka
6 mån: 64 kr/vecka
3 mån: 75 kr/ vecka

Loading...
Medlemskap:
Coach + Digital
Bra om du vill: få stöd och motivation av en coach.

Du får: coaching av våra peppande coacher, personlig vägning och möjlighet att delta i både fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

12 mån: 92 kr/vecka
6 mån: 104 kr/vecka
3 mån: 115 kr/ vecka

Medlemskap:
Digital

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

12 mån: 53 kr/vecka
6 mån: 64 kr/vecka
3 mån: 75 kr/ vecka

Loading...
Medlemskap:
Coach + Digital
Bra om du vill: få stöd och motivation av en coach.

Du får: coaching av våra peppande coacher, personlig vägning och möjlighet att delta i både fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

12 mån: 92 kr/vecka
6 mån: 104 kr/vecka
3 mån: 115 kr/ vecka