Blogg

6 fördelar med mindful eating

Publicerad 17 oktober 2017

Mindful eating innebär att vara mer närvarande och reflektera över maten vi äter och våra matvanor. Det leder till att vi blir medvetna, inte äter enbart på automatik och kan njuta mer av maten.

1. Vi njuter mer av måltiden och maten vi äter.

2. Vi blir mer medvetna om smak, konsistens och lukt.

3. Vi äter ofta färre kalorier, även av onyttig mat, vilket vi annars lätt äter för mycket av.

4. Vi äter mindre jämfört med de som är distraherade av annat, t ex tittar på TV eller läser samtidigt.

5. Vi blir mer medvetna om vad vi faktiskt åt.

6. Det leder ofta till en lägre kroppsvikt än de som äter snabbt.

Få tips på hur du kan öva och läs mer om mindful eating här. 

Ett ord som passar väldigt bra in i sammanhanget är ”lagom” – ett ord som dessutom spås bli modeord och trend även utomlands. Ur ett hälsoperspektiv behöver vi göra allt lagom för att må så bra som möjligt. Det är till exempel varken bra för oss att sova för mycket eller för lite, utan vi behöver sova lagom mycket. Samma sak gäller både mat och träning.

Och på tal om lagom – Ulrika är en medlem som lärt sig att göra medvetna val och genom att hitta balans gått ner 28 kg. Rätt fantastiskt – nu vid 42-års ålder är hon i sitt livs form! Läs gärna om Ulrikas viktminskningsresa här. 

Måste även passa på att tipsa om en ny proteinbar som funkar utmärkt som ett litet mellanmål i samband med träning. Den ger mättnadskänsla och är dessutom väldigt god! Prova själv så får du se! Du hittar den på ett möte nära dig eller i vår webbshop!

Ha det så bra!

/Maria