[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

Viktväktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Biffsallad med svarta bönor

Publicerad 6 december 2017

Matig sallad med kryddig ryggbiff, majs, bönor och annat gott. Varför inte dra igång grillen och grilla biffen?


Total tid: 0:35
Förberedelse: 0:15
Tillagningstid: 0:20
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

2 st Paprika, röd
285 g Majs, 1 burk a 340g
500 g Ryggbiff nöt
1 msk Rapsolja
1⁄2 tsk Chilipulver
1⁄2 tsk Spiskummin
1⁄2 tsk Koriander, malen
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet Svarta bönor, konserv
250 g Cocktailtomater
2 dl Sallad, maché
1⁄2 st, röd/röda Lök
1 st Lime
1 krm Svartpeppar

Instruktioner

Strimla paprikor och stek på grillpanna tills de mjuknar och får lätt grillyta. Vänd då och då. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Låt majsen rinna av. Hetta upp en stekpanna och rosta majskornen tills de får fin färg.

Pensla biffarna med olja på båda sidorna. Strö över chilipulver, spiskummin och koriander. Stek i grillpannan, 2 minuter på varje sida eller tills de är som du vill ha dem. Lägg över på en tallrik, täck med lock och låt vila i 5 minuter. Skär sedan i strimlor. Salta och peppra.

Blanda sköljda och avrunna bönor med majs, paprika, halverade tomater, sallad och strimlad rödlök i en skål. Pressa över saft från lime.

Blanda salladen försiktigt och toppa med köttet. Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.

Tips

Är det säsong är det extra gott att grilla majskolvar och sedan blanda ner kornen i salladen.