Blomkålstabbouleh med kycklingspett
Spännande, fräsch tabbouleh med blomkål istället för couscous. Perfekt i kombination med kycklingspetten.
Total tid: 0:30
Förberedelse: 0:20
Tillagningstid: 0:10
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
1 huvud(en) Blomkål
1 st Citron
4 msk Bladpersilja, hackad
2 msk Mynta, hackad
250 g Cocktailtomater
4 st Salladslök
600 g Kycklingfilé
1 msk Olivolja
1⁄2 st, röd/röda Chilipeppar
1 dl Kvarg naturell1%
1 dl Yoghurt naturell 0,5%
2 tsk Spiskummin
1 klyfta(or) Vitlök
Instruktioner
Skär blomkål i bitar och lägg i en mixer. Kör till grynig massa. Pressa över saften från citron. Spara citronskalen till kycklingen. Blanda i örter.
Skär tomater i mindre bitar och strimla salladslök fint. Blanda ner i blomkålen och smaka av med salt och peppar.
Skär kyckling i bitar och sätt på spett. Stek gyllenbruna i olivolja. Riv över zest från citronen och krydda med salt och peppar. Vill du ha lite hetare kyckling så strö över finhackad chili.
Blanda kvarg, yoghurt och spiskummin. Riv i vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera kycklingspetten med tabbouleh och sås.