[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

PersonligaPoints™ hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Chiliräkor med pasta

Publicerad 6 december 2017

En snabblagad och smakrik pastarätt med räkor, sugar snaps och tomater. Gott och lätt!


Total tid: 0:20
Förberedelse: 0:10
Tillagningstid: 0:10
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Lätt

 

Ingredienser

 

200 g Pasta okokt (typ penne)
1⁄2 st, röd/röda Lök
1⁄2 msk Olivolja
1 klyfta(or) Vitlök
1⁄2 msk Tomatpuré
1 st, röd/röda Chilipeppar
1 st Paprika, röd
1 1⁄2 dl Vatten
1⁄2 st Grönsaksbuljongtärning
1 ask(ar) Cocktailtomater
150 g Sugar snaps
300 g Räkor skalade
2 msk Dill, hackad

 

 

Instruktioner
 

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka lök och fräs i olja i en kastrull. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré.

Finhacka chili och skär paprika i mindre bitar. Lägg ner chili och paprika i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter.

Halvera tomater och sugar snaps och lägg ner tillsammans med räkor i kastrullen. De ska bara precis bli varma.

Blanda ihop pasta med räkorna, smaka av med salt och peppar och strö över dill.