Fisk- och räksoppa
Gyllene fisksoppa med lax, torsk, räkor, basilika timjan och självfallet även fisksoppans ständiga följeslagare - saffran.
Total tid: 0:40
Förberedelse: 0:20
Tillagningstid: 0:20
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
1⁄2 st Purjolök
1⁄2 st, gul/gula Lök
1 klyfta(or) Vitlök
1 msk Margarin flytande 80%
1 msk Tomatpuré
1 pkt Saffran
2 tsk Timjan, torkad
2 tsk Basilika, torkad
2 1⁄2 dl Matlagningsvin, vitt
1 st Fiskbuljongtärning
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 dl Fraiche 5%
3 dl Vatten
200 g Lax
200 g Torsk
200 g Räkor skalade
1 st Citron, eller limesaft
Instruktioner
Skölj och strimla purjolök. Skala och hacka gul lök och vitlök. Smält margarin i en stor gryta och fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré, salt, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, fraiche och vatten. Sjud i 15 minuter. Skär upp fisk i munsbitar, lägg i grytan och sjud ytterligare ca 7 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Hetta upp och servera genast.