Veckans strategi

Hitta din “go-to-mat” i olika situationer

Här hittar du en PDF av veckans strategi.

“Go-to-mat” är mat som du kan ta till när du inte har tid eller lust att fixa något annat. Men det kan också vara mat som du kan ta till när du har få eller inga SmartPoints kvar eller när du behöver komma tillbaka på banan efter ett bakslag. Det är helt enkelt mat som är lätt att ha hemma och som räddar dig i olika situationer. Det kan vara något så enkelt som frukt till mellanmål eller ingredienser som du kan svänga ihop till en snabb middag, eller till en middag med låga SmartPoints.

Om dina SmartPoints börjar ta slut, eller redan är slut, eller om du är hungrig mellan måltiderna kan du hitta din “go-to-mat” genom att skapa måltider och mellanmål kring proteinrika livsmedel med låga SmartPoints eller NollPointsmat (t ex ägg, cottage cheese, kycklingfilé) och lägga till fiberrika frukter och grönsaker för att bli nöjd inom budgeten. Tips! Tänk skafferivaror, frysta livsmedel och det som håller länge i kyl. Köp hem nu så är du redo när du behöver dem.

Om du vissa dagar inte har tid eller lust att varken handla eller laga något speciellt kan du förbereda dig genom att hitta din “go-to-mat” som går snabbt att svänga ihop på mat som du lätt kan ha hemma. Använd funktionen utforska recept i WW-appen för att leta upp snabba recept. Tips! Tänk ingredienser med lång hållbarhet och kombinationer som snabbt går att svänga ihop. Tänk även färdigrätter.

Om du kommit ur spår och är redo att komma tillbaka på banan kan du hitta din “go-to-mat” genom att leta upp recept du gillar som har låga SmartPoints. Använd funktionen utforska recept eller använd funktionen vad har du hemma som finns i WW-appen. Tips! Duka fint och gör så att måltiden känns speciell.

Om du beställer mat på restaurang kan du hitta din “go-to-mat” genom att bestämma hur många SmartPoints du vill använda. Läs sedan igenom menyn för att hitta val som passar. Använd funktionen utforska restauranger i WW-appen. Tips! Om du inte hittar SmartPointsvärdet på en specifik maträtt, kan du leta upp en liknande rätt i appen för att uppskatta SmartPointsvärdet.

Låt oss gräva lite djupare…

Är du också en av dem som har vissa återkommande livsmedel på din inköpslista varje vecka? Vi äter t ex ofta samma frukostar varje dag och då fyller vi på förråden med just dessa varor. På samma sätt kan det vara bra att fylla på med go-to-livsmedel för att hjälpa dig att göra hälsosamma val i utmanande situationer. Dessa livsmedel ska vara sådana som du faktiskt gillar och föredrar, annars kommer du inte vilja vända dig till den maten när du behöver den.

Läs mer om att göra det som fungerar.

50% rabatt i 6 månader!

Passa på att starta din hälsoresa med vårt förmånliga erbjudande!

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


3 mån: 219 kr/mån

6 mån: 139 kr/mån

12 mån: 6 mån á 114 kr/mån + 6 mån á 229 kr/mån

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

3 mån: 332 kr/mån

6 mån: 224 kr/mån

12 mån: 6 mån á 199 kr/mån + 6 mån á 399 kr/mån

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


3 mån: 219 kr/mån

6 mån: 139 kr/mån

12 mån: 6 mån á 114 kr/mån + 6 mån á 229 kr/mån

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

3 mån: 332 kr/mån

6 mån: 224 kr/mån

12 mån: 6 mån á 199 kr/mån + 6 mån á 399 kr/mån