Framgångshistorier

Ingen mer viktpendling!

Hela sitt vuxna liv har Mirva pendlat upp och ned i vikt. Ena halvåret var hon på rätt vikt och det andra halvåret vägde hon mellan 5-10 kg för mycket.

Mirva, Möten, 12 kg

 

“ – Idag är jag en mycket gladare, aktivare och smärtfri mamma till mina pojkar. Jag kan faktiskt ärligt säga att jag tycker om mig själv idag och är nöjd med mitt nya liv, säger Mirva.  ”

 

Med pulverdieter och motion gick Mirva ner i vikt för att sedan några månader senare vara på +10 kg igen. Både vikten och humöret pendlade. Dessutom tärde värken i ländryggen på henne. Tillslut fick Mirva nog av viktpendlingen.

– Jag minns dagen då jag bestämde mig för att sluta med viktpendlingen. Mina barn var värda en glad mamma som var nöjd med sig själv och som inte ständigt hade ont i ryggen.

”Nästa dag...”
– Jag hoppade ofta över måltider och drack pulvershakes istället. På kvällen var jag så hungrig så då kunde jag äta 10 smörgåsar och tänka ”nästa dag ska jag börja...”. ViktVäktarna var det självklara valet för mig. Med ViktVäktarna äter jag sund, riktig mat och motionerar, aldrig mer svältkurer och pulver. Nu äter jag regelbundet, ofta blir det kött, fågel eller fisk med en god sallad till. Det är superenkelt och gott! 

Spark i rumpan
Mirva provade att följa ViktVäktarna på egen hand hemifrån men kom fram till att hon behövde stödet från mötena och coachen.
– Man får en spark i rumpan! Jag gör det för min egen skull men jag behövde ändå någon som kontrollerar varje vecka. 

Förutom stödet på mötena har Mirva också fått mer stöttning från sin omgivning den här gången. 
– Nu pratar jag om min viktminskning istället för att göra det i smyg. Folk runt omrking mig ser att det är annorlunda och då får jag ju mer stöttning. Det blir också en morot att fortsätta när alla vet om det. 

Ingen mer ångest
– Även om jag har haft en dålig helg så straffar jag inte mig själv för det. Jag har haft mycket ångest som inte har lett någonstans. Nu tillåter jag mig själv att göra snedsteg för att sedan ta tag i det igen och blicka framåt. 

Med en ångestfri vardag har Mirvas syn på tillvaron förändrats och hon är idag en helt ny människa. 
– Livet är lättare! Trots att jag bara har gått ner 12 kg så har det gjort en enorm skillnad för mitt välmående.

Hitta balansen
För att hålla koll på vikten Mirva fortsätter att väga sig var 10:e vecka. Men hon är inte orolig för att gå upp i vikt.
– Det finns inget annat än att hålla vikten nu. Första veckorna som guldmedlem åt jag lite för mycket, det kändes i byxorna direkt, men nu har jag hittat balansen. 

Mättande dagar och vardagsmotion
– Jag äter enligt Mättande dag så ofta jag kan för då slipper jag räkna och vet att jag äter bra och håller vikten. För att hålla koll på vardagsmotionen använder jag en stegräknare - jag brukar komma upp i ca 8 km/dag!