Framgångshistorier

”Jag är värd att må bra!”

Charlotte började äta enligt Mättande dag och slutade med sötsaker. Idag äter hon mat oftare och mindre portioner.

Under större delen av livet har Charlotte varit överviktigt men idag har hon lärt sig att stå emot. Hon har slutat straffa sig själv.

Det var när en nära vän började på ViktVäktarna, som intresset väcktes hos Charlotte. Hon såg att det funkade och blev nyfiken. Hon bestämde sig för att följa med på ett möte. Efter många år i förnekelse kunde hon inte tro sina ögon när hon såg vad vågen visade.

Nu eller aldrig

– Jag bestämde mig direkt för att skriva in mig. Det var nu eller aldrig. Jag ville ju orka leka med min son, säger Charlotte.

Charlotte började äta enligt Mättande dag och slutade med sötsaker.  Idag äter hon mat oftare och mindre portioner.

– Mättade dag är en jättebra start eftersom man lär sig vad som är bra mat. Det känns tryggt. Jag har också insett att frukosten är jätteviktig, tack vare en stabil frukost kan jag hålla mig på spåret resten av dagen.

Stöd i sociala medier

Charlotte gick snabbt ner 40 kg och blev sedan gravid med sitt andra barn. Hon tog ett uppehåll hos ViktVäktarna men hade nytta av kunskaperna hon fått som medlem och gick inte upp mycket under graviditeten. Till hösten skrev hon in sig igen, men som Online-medlem.

– Det är 7 mil till närmsta möte och med två barn funkade det inte längre. Istället blir jag nu peppad i sociala mötesgrupper på webben. På Viktväktarnas Facebooksida kan man både ge och få tips. När jag lade ut mina före- och efterbilder på Facebook fick jag kommentaren ”Det är ju en hel liten människa du gått ner.” När man ser det så är det rätt häftig att jag åstadkommit detta på två år!

Självkänslan växer

Idag har Charlotte totalt tappat 60 kg och är glad och pigg. Hon orkar med vardagen och lever ett bättre liv.

– Det känns bra nu men jag ser fortfarande mig själv som stor. Nu börjar den mentala resan att se mig själv som jag är. Det är inte lika lätt. Jag har inte värderat mig själv så högt tidigare men nu är det ändring på det. Jag har slutat att straffa mig med mat. Idag lever jag ett bra liv och jag är värd att må bra!

Charlotte 

Längd: 170 cm

Total viktminskning: 64,5 kg

Målvikt: 72 kg