Foto av Kycklingsallad med spenatpesto från WW ViktVäktarna

Kycklingsallad med spenatpesto

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En annorlunda och jättegod pesto med sesamfrön, ingefära och spenat, serverad till kyckling- och pastasallad. Grymt gott!

Ingredienser

Spenat, färsk

200 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Sesamfrön

3 msk, rostade

Citron

1 st

Ingefära

2 cm, färsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Sallad

4 dl

Tomat

3 st

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Lägg spenat, olivolja, vitlök och 2 msk sesamfrön i en mixer. Pressa i saften från citronen. Riv ingefäran fint och lägg i. Mixa samman till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär kycklingfiléerna på hälften. Krydda dem med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna eller grilla på kolgrill. Vänd de nystekta kycklingfiléerna i peston.
  4. Lägg sallad och grönsaker på ett uppläggningsfat. Blanda i pasta och lägg på kycklingen. Klicka på den sista peston och strö över sesamfrön.