Framgångshistorier

Malin undviker inte något

Malin utesluter inget från sin kost men tänker mer på vad hon äter nu.

Malin, Möten, 17,2 kg

 

“ – Jag valde ViktVäktarna eftersom jag visste att man kunde äta allt, det var väldigt viktigt för mig. ”

Inga förbud
– Det är viktigt att det känns som att man kommer klara det redan innan man påbörjar något. Jag skulle inte klara mig utan potatis och sås. Om man förbjuder något ur sin kost vill man ju dessutom ha det extra mycket!

Istället ser Malin till att göra smarta val, dra ner på portionerna och minska på snabbmaten. 
– Jag äter inte lika mycket snabbmat nu förtiden. Tidigare kunde jag gå till grillen och äta en kebabtallrik med pommes, och det gör jag fortfarande men då tar jag en halv portion istället. Jag hade inte ens tänkt på att man kunde göra så, jag åt alltid upp allt som fanns på tallriken.

Nuförtiden är det oftare lätta luncher med fil och knäckebröd som gäller för Malin. Dessutom har hon koll på sitt matintag. 
– Jag har alltid Checklistan med mig i handväskan så att jag kan skriva upp allt jag äter.

Lunchpromenader
Malin är ingen stor motionär men försöker att lägga in mer aktivitet i vardagen.

– Istället för att sitta vid datorn tar jag en promenad på lunchen. Jag har även köpt ett promenadband som jag använder minst 30 minuter om dagen.

Motivation till salu?
– Jag önskar att man kunde köpa motivation! Ibland har det känts jobbigt men då har jag alltid haft någon att diskutera med. Jag har en kompis och en syster som också behöver gå ner i vikt så vi har peppat varandra.

För Malin har det också varit viktigt att gå till mötet för att väga sig och se resultatet. – Även om det inte alltid är neråt så får man svart på vitt hur veckan har gått.

Modell för en dag och framtiden
Malin var med i med i en reklamkampanj för ViktVäktarna och fick vara modell för en dag. Det var en heldag med professionella stylister och fotografer. 
– Det var helt fantastiskt – en av de bästa dagarna i mitt liv! Det slår nog en bröllopsdag – jag har aldrig känt mig så vacker.

Nu har Malin siktet inställt på framtiden. 
– Det är ett livslångt projekt och något som jag måste tänka på och jobba med nästan varje dag. Men jag ser ljust på det och ska fixa det!

Ett tips på vägen
– Tacka inte ja för någon annans skull! Du måste inte äta den där bullen för att din kompis äter den.