Misfit

Frågor och svar

Vilka aktivitetsmätare från Misfit är tillgängliga via ViktVäktarna?

Via ViktVäktarna kan du köpa: Misfit Ray på våra möten och i vår webbshop.

 

Vilka funktioner har Misfit Ray?

Misfit Ray är en aktivitetsmätare med modern och unik design. Den motiverar dig att röra på dig mer i ditt vardagliga liv med följande funktioner: 

 • Räknar steg, mäter distans och kaloriförbränning
 • Räknar sömntimmar och analyserar sömnkvalitet
 • Vibrerar vid inkommande samtal och SMS, när det är dags att röra på sig och vid alarm på din telefon
 • Misfit Ray är kompatibel med Misfit link, en banbrytande app som förvandlar aktivitetsmätaren till en fjärrkontroll för att styra anknutna Smart Home enheter.
 • LED-display
 • Vattensäker i upp till 50 meters djup
 • Batterier som håller i genomsnitt 6 månader och som du lätt själv byter när det är dags.

Mer information om Misfit Ray är tillgänglig via Misfits hemsida: https://misfit.com/

 

Hur kopplar jag min Misfit till mitt ViktVäktarkonto?

Först måste du logga in på www.viktvaktarna.se när du är på Min Dag klickar du på dina initialer längst upp till höger och sedan på inställningar.

 • Välj sedan aktivitetsfliken och klicka på “Synkronisera med en aktivitetsmätare eller en app.”
 • Välj sedan din aktivitetsmätare för att knyta den till ditt konto.
 • Tryck sedan på “Nästa”
 • Den synkroniserade enheten visas nu. När du går in under “Aktivitet” ser du de aktivitetspoäng som du tjänat genom de steg du tagit och som blivit registrerade av din Misfit.

Hur installerar jag min Misfit aktivitetsmätare?

Börja med att registrera dig på Misfits hemsida och skapa ett konto. Sen laddar du ner Misfit appen till din Smartphone. För att synkronisera med Misfits app måste du aktivera Bluetooth på din Smartphone. Du hittar mer information på förpackningen till din Misfit.

Vem vänder jag mig till när jag har problem med min Misfit aktivitetsmätare?

När du har tekniska problem med din enhet som inte är relaterade till synkroniseringen med ditt ViktVäktarkonto, vänligen vänd dig direkt till tillverkaren av Misfit, the Fossil Group. Deras kontaktinformation är: 03222-109 3095 (Måndag – Fredag mellan 10:00 – 12:00 och mellan 14.00 – 17.00) eller online via help@misfit.com.

Hur ofta måste jag synkronisera min Misfit aktivitetsmätare?

Det är inte nödvändigt att du synkroniserar din aktivitetsmätare varje dag. Datan kan sparas i upp till 14 dagar i aktivitetsmätaren, därför kan du vänta med synkroniseringen. Vi rekommenderar dock att du synkroniserar din aktivitetsmätare varje vecka eftersom det annars blir väldigt mycket data som lagras, vilket kan göra att synkroniseringen tar lång tid och att det uppstår störningar i överföringen. Aktivitetspoängen som du fått i din Misfit kommer vid synkronisering att automatiskt bli överförda till ditt ViktVäktarkonto.

Vad är aktivitetspoäng?

Precis som SmartPoints hjälper dig att få en överblick av hur mycket du äter och dricker, så hjälper aktivitetspoängen dig att mäta hur mycket du rör dig. Du får dina aktivitetspoäng genom olika former av fysisk aktivitet, såsom t.ex. promenader, styrketräning och yoga. Hur många poäng du får beror på:  

 • Hur mycket du väger
 • Hur länge du är aktiv
 • Intensiteten av aktiviteten

Vilken skillnad är det att registrera aktiviteten med en aktivitetsmätare jämfört med att registrera aktiviteten manuellt?

Manuellt registrerade aktiviteter blir beräknade utifrån genomsnittsvärden. Aktivitetsmätare som Misfit är mer precisa och ger ett mer individuellt resultat beräknat på särskilda parametrar såsom längd, vikt, ålder och kön.

Därför ska man inte jämföra resultat från en aktivitetsmätare med manuellt registrerade aktiviteter. Av den anledningen ska du hålla dig till en typ av registrering av samma aktivitet.

Vilka aktiviteter kan jag registrera med Misfit och vilka behöver jag registrera manuellt?

Misfit Ray är optimerad för promenader och löpning, men fungerar även för andra aktiviteter, såsom t.ex.:

 • Tennis
 • Fotboll
 • Basket
 • Cykling
 • Simning

Jag har redan en Misfit aktivitetsmätare, men köpte inte den från ViktVäktarna. Kan jag fortfarande synkronisera min Misfit med mitt ViktVäktarkonto?

Du kan synkronisera vilken Misfit aktivitetsmätare som helst till ditt ViktVäktarkonto. Instruktioner för detta finns under punkt 4.

Vem ska jag vända mig till om synkroniseringen med mitt ViktVäktarkonto inte längre fungerar?

Skulle du ha problem med synkroniseringen av din Misfit aktivitetsmätare med ditt ViktVäktarkonto, vänligen vänd dig till ViktVäktarnas kundservice: info@viktvaktarna.se

Vem ska jag vända mig om jag har fler frågor angående aktivitetspoints?

Skulle du ha några fler frågor angående Aktivitetspoints och att använda Misfit med ViktVäktarnas program, vänligen vänd dig till ViktVäktarnas kundservice info@viktvaktarna.se