Foto av Räkpaj från WW ViktVäktarna

Räkpaj

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Den bästa av de bästa skulle man kunna kalla denna paj! Somliga påstår att skaldjur och ost inte passar ihop, men oj vad denna fantastiska räkpaj motbevisar dem! Lagrad ost, räkor, grädde och dill är ju en helt underbar kombination. I denna lyxpaj har vi dessutom blandat ner ost i skalet för att göra den ännu godare, givetvis gör du som du vill med detta, enkelt att byta ut till ditt vanliga pajskal.

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Margarin flytande 80%

100 g

Ost riven 17%

1½ dl, lagrad

Vatten

3 msk

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg oskalade

Ägg

3 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Dill

3 msk

Ost riven 17%

3 dl, lagrad

Instruktioner

  1. Rör ihop mjöl, margarin, 1 ½ dl riven ost och vatten till en jämn deg. Låt vila kallt 30 minuter. Skala under tiden räkorna.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga den och förgrädda i ugn 200° 10-15 minuter.
  3. Rör ihop ägg och grädde, blanda i dill och resten av den rivna osten. Lägg räkorna i pajskalet, häll äggstanningen över och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Grädda i ugn 200° i ca 15-20 minuter eller tills äggstanningen blivit stel. Servera med sallad.