Blogg

Släpp inte taget helt under semestern

2 juli

Vilka hälsosamma rutiner har du till vardags? Håll dessa även under sommaren och fortsätt göra bra val oavsett var du befinner dig under semestern. Här ger vi dig några tips för att inte släppa taget helt under semestern.

Så mycket som möjligt rätt
Det behöver inte vara allt eller inget. Även om du inte sköter dig till hundra procent under semestern gör det stor skillnad att inte släppa det helt. Bara för att du tar den där glassen behöver inte resten av dagen vara förstörd. Om resten av dagen bli bra har glassen mindre betydelse i längden. Försök att hålla dig till vissa av dina goda vanor så blir det lättare att komma tillbaka efter ledigheten.

Fortsätt planera maten
Försök att inte ”ta det som det kommer” när det gäller maten. Om du till vardags är duktig på att planera, fortsätt med det under sommaren. Glöm inte alla fräscha sallader du kan njuta av och färska frukter och grönsaker är riktigt hälsosam lyx i sommartid.

Motionera, men kanske på ett annat sätt
Om du kommit igång med motionen, fortsätt med det även under sommaren. Du kanske inte gör samma sak som under resten av året men det innebär fortfarande inte att du ska sluta helt och hållet. Ett par bra skor i väskan var du än ska, gör det lätt att alltid få till någon typ av motion. Testa sätta ihop ett eget träningspass med övningar som du kan göra på gräsmattan, eller njut av långa promenader i det fina vädret, kanske med ett dopp längs vägen?

Gå på möten på annan ort
Du vet väl att du kan gå på ViktVäktarmöte var som helst i Sverige? Kanske har du ett möte i närheten av sommarstugan?  

Njut av semestern!

/Maria