Framgångshistorier

Tänk positivt!

När Mathilda väl bestämt sig för att gå ner i vikt tyckte hon att det gick lätt tack vare positiva tankar och bra redskap.

Mathilda, Möten, 19,7 kg

 

“ – Tänk positivt och använd redskapen så är förutsättningarna för att lyckas stora, säger Mathilda.  ”

 

– Jag stötte ihop med en kompis som verkligen strålade och sprudlade av energi, inifrån och ut. Hon berättade att hon hade gått ner i vikt med ViktVäktarna och då bestämde jag mig för att jag också ville se ut och må som henne.

Mathilda hade gått upp ca 20 kilo sedan hon slutat träna och blivit sambo. Hon hade länge förnekat för sig själv att hon var tjock men mötet med kompisen blev avstamp för en ny livsstil.

Från 3 chipspåsar till veckoplanering
– Jag kunde äta 3 chipspåsar i veckan. Det blev även mycket hämtmat, snabbmat och halvfabrikat. Jag brydde mig helt enkelt inte om vad jag stoppade i mig.

När Mathilda blev medlem hos ViktVäktarna lärde hon sig att äta mer regelbundet, använda lättare produkter och mer grönsaker.

– Jag har gjort försök att äta bra och gå ner i vikt innan, men det visade sig att det jag trodde var nyttigt inte är det. Nu när vi veckoplanerar äter jag mycket mer varierat. Jag äter fortfarande chips och godis ibland men då portionerar jag upp det i en liten skål.

Från promenad till löpning
Mathilda var väldigt aktiv som ung men för en tid sedan slutade hon träna och det blev en bidragande orsak till hennes viktuppgång. Som ett led i den nya livsstilen började hon promenera.

– Jag började med att gå flera promenader i veckan och efter ett tag ville kroppen börja springa. Jag har sportat mycket men kunde aldrig tänka mig att löpning skulle vara något för mig. Nu kan och vill jag springa i 40 min utan problem och ska vara med i ett Salomon Trailtour lopp snart!

Möten och andra redskap
– På mötena blev jag pushad till att tänka positivt och fick många bra tips. Det var också sporrande att se andra som gick ner i vikt. Jag blev helt såld på konceptet. Tror det var tredje mötet som jag glatt sa till min coach Hanna i Västerås att ”akta dig… jag kommer att vilja ha ditt jobb sen, för ViktVäktarna är helt fantastiskt”!

Mellan mötena använde Mathilda E-redskapen för att hålla koll.

– Jag har följt Checklistan slaviskt. Appen var perfekt för att hålla koll var jag än befann mig och jag höll mig alltid inom budgeten. Receptskaparen var perfekt för att göra om alla favoritrecept och på Min story blev jag inspirerad och motiverad.

Glädjespridare
– Min sambo tycker att jag är mycket gladare nu och det klart att man avger mer positiv energi när man mår bra i sig själv. Det här är en ny livsstil – jag har aldrig känt att jag är på en diet. Nu önskar jag att jag kan motivera andra som vill lyckas med sin viktminskning. Jag upplevde det som lätt när jag väl hade bestämt mig – tänk positivt och använd redskapen så är förutsättningarna för att lyckas stora, säger Mathilda.

3 tips

  • Tänk positivt: ”har gått ner x kg, BARA x kg kvar”
  • Använd Checklistan – fuska inte!
  • Rör på dig