Motion

8 bra aktiviteter för att tjäna AktivitetsPoints

Svetta dig smal med dessa supereffektiva och kaloribrännande aktiviteter.
Publicerad 21 juni 2018

Du tjänar AktivitetsPoints för alla motionsaktiviteter, men vilken ger flest värde på kortast tid? Ju intensivare du tränar, desto fler AktivitetsPoints tjänar du. Här är 10 intensiva aktiviteter som gör att du tjänar in många AktivitetsPoints på kort tid. Om din aktivitet inte finns med på listan behöver det inte betyda att det inte är bra motion, men varför inte prova något nytt?

Sport Intensitet Minuter Beskrivning
Racketsporter Hög intensitet 30 I racketsporter bränner du mycket kalorier och de snabba vändningarna innebär hög belastning på kroppen. Se till att du vänjer dig vid hård träning i några veckor innan du börjar spela, för att minska risken för skador.
Simning (snabbt tempo) Hög intensitet 30 Simning är snällt mot lederna men ger ändå fullvärdig träning för hela kroppen. Om du blir uttråkad av att simma längder kan du variera dig genom att jogga i poolen.
Fotboll Hög intensitet 30 Att spela med ett lag kan få igång din tävlingsinstinkt och motivera dig att spela länge och jobba hårdare.
Längdskidåkning Hög intensitet 30 Snön känns långt borta, men se fram emot en kul aktivitet i vinter! Längdåkning är en av de effektivaste träningsformerna. Använd maskinen på gymmet i väntan på att skidspåren ska prepareras.
Kampsporter (karate, tae-kwondo) Hög intensitet 30 Kampsporter gör dig vigare och mer uthållig. Dessutom kan du få utlopp för aggressioner och stress.
Joggning Hög intensitet 30 Att springa är en av de mest effektiva aktiviteterna du kan företa dig. Det sliter dock på lederna, vilket kan vara tufft för dåliga knän och onda fötter, men det stärker dina ben.
Inlinesåkning Hög intensitet 30 Inlinesåkning kan betraktas som en snällare version av att springa. Du får de flesta fördelarna samtidigt som det är mycket bättre för knäna. Glöm inte hjälm och skydd!
Cykling (20 km/h eller snabbare) Hög intensitet 30 Ge dig ut på en långrunda. Du kommer bli förvånad över hur långt du kan ta dig på cykeln.