[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

Viktväktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Alkohol – vad ska man tänka på?

Sommar är som gjort för läskande drinkar. Vad ska man då tänka på när det gäller alkohol och viktnedgång? Följ våra tips för att sippa lugnt i sommar.
Publicerad 21 mars 2018

Den som vill hålla vikten eller gå ned i vikt bör ha koll på intaget av starkdryck av flera anledningar: alkohol innehåller nästan lika många kalorier som fett och när du dricker alkohol minskar fettförbränningen eftersom alkohol är giftigt och levern i första hand måste ta hand om alkoholen. Dessutom blir du ofta sugen på fet mat dagen efter en fest. Efter denna domedagsprofetia så kan det vara bra att titta på bra sätt att dricka alkohol och ändå hålla dig på banan:

Vad är kalorier? >>

Se till att vara mätt när du går på afterwork, mingel eller cocktailparty. Alkohol mättar inte och den som är hungrig riskerar att äta en massa onödiga snacks. Ät något innan du går i väg och dricker drinkar. Då mår du bättre och kan du lägga dina Points värde på goda drycker istället för onödigt småätande.


Tänk kvalitet framför kvantitet. Satsa på en eller två riktigt goda drinkar eller varför inte ett glas champagne? Denna festliga, bubbliga dryck är liksom torrt vitt vin det ”magraste” man kan välja när det gäller alkohol. Lägg pengar på att dricka något lyxigt och kör mineralvatten resten av kvällen.
Välj lätta drycker. Principen när det gäller alkohol och kalorier är att ju högre alkoholhalt, desto fler kalorier. Varför inte dricka rosévin eller vitt vin – svalkar gott och smakar mums.

Blanda vin med mineralvatten. Det svalkar gott en solig sommardag och så räcker drycken längre. Se dock till att inte dricka mer bara för att du blandar.


Kör gärna partytrixet varannan vatten. Det minskar ditt intag av kalorier och hjälper dig att hålla koll på alkoholintaget. Som en liten bonus så slipper du risken för huvudvärk på grund av vätskebrist vilket lätt kan hända eftersom alkohol är vätskedrivande.
Tänk på drinken som en dessert.
Fokusera på att umgås med ditt sällskap snarare än på det du dricker.
Välj drinkar med fruktjuice framför läsk.