Nyttja dina styrkor och håll dig på banan

Publicerad 6 juli 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Många har en tendens att se på det som sker med negativa ögon. Vi fastnar ofta i sådant vi önskar vore annorlunda, istället för att se det som är bra. Det gäller också för hur vi ser på oss själva. Men om vi börjar lägga märke till våra egna styrkor kan vi istället börja se på oss själva med nya ögon och börja agera och hantera motgångar på ett sätt som fungerar för oss själva.

Låt oss gräva lite djupare…

Viktresan är inte en raksträcka mot mål. Det kommer hinder längs vägen och det är lätt att fastna i de jobbiga stunderna och tänka “Vad är det för fel på mig?”

Men det är mer sannolikt att du tar dig dit du vill - tillbaka upp på banan och gör hälsosamma val - om du istället frågar dig själv “Vad är bra med mig?”. Och att utforska hur du kan använda dig av dina styrkor. Tänk på vad du uppskattar hos dina vänner och din familj. Kanske är det din partners humor eller din kollegas beslutsamhet. Vad skulle folk säga om dig? Vad skulle du säga om du var din vän?

Att identifiera dina styrkor och bekräfta dem för dig själv kan öka ditt självförtroende och din tro på din egen förmåga att åstadkomma något (t ex hålla dig inom din budget) eller att utveckla en ny färdighet (t ex matlagning) och hjälpa dig att se lösningar baserade på vad som är naturligt för dig och som fungerar för dig.

Läs mer om månadens tema som handlar om att uppmärksamma dig själv.