Om programmet

Hålla vikten

Du har en vikt som du är nöjd med. Här berättar vi hur du bäst gör för att stanna där.

Om du har gått ner i vikt och nu ska gå Jämvikt, kommer de här tipsen att hjälpa dig att hålla din nya vikt. Om du är en medlem som inte har gått ner och inte heller planerar att gå ner i vikt medan du följer programmet, har du fått en personlig SmartPointsbudget när du började som är anpassad för det.

Behålla din viktminskning

Nu när du inte längre fokuserar på att gå ner i vikt, kommer ditt mål att ändras till att hålla din vikt, vilket är en förändring som kan ta lite tid att vänja sig vid. 

Hantera din nya SmartPointsbudget

När du nått din målvikt, ska du börja med att öka ditt dagliga SmartPointsantal enligt följande tillägg första veckan:

  • Grön: 6 SmartPoints
  • Blå: 5 SmartPoints
  • Lila: 4 SmartPoints

Om du använder appen eller hemsidan behöver du ändra dina inställningar från att gå ner i vikt till att hålla vikten. Det gör du genom att ändra från Viktminskning och hälsosamma vanor till alternativet Hälsosamma vanor. SmartPoints läggs då automatiskt till din SmartPointsbudget.

Justera din budget

När du ska hålla vikten kan det ta ett litet tag innan du hittar rätt SmartPointsbudget för det. Du kanske upptäcker att 5 SmartPoints är för mycket eller för lite och du kan behöva lite tid att hitta rätt för just dig. Kommande veckor justeras medlemmens budget manuellt enligt följande (samma för Grön, Blå och Lila).

  • Om du fortsätter gå ner i vikt, öka din budget med 3 för varje 0,5 kg du gått ner under en vecka.
  • Minska din budget med 3 för varje 0,5 kg du gått upp under en vecka. 
  • Behåll din budet som den är om du behåller din vikt stabil.

Inställningen att ändra din budget finns i dina inställningar när du har valt att du ska hålla din vikt. 

Hantera bakslag

Att nå sin önskade vikt innebär inte att den aldrig kommer att gå upp igen. Bakslag är vanligt. Det som är viktigt är hur du hanterar dem. 

  • Sätt en gräns för din vikt där du bestämmer dig för att se till att ta tag i viktminskningen igen och skriv ner vilken vikt det är. Vikten varierar vanligtvis upp och ner något utan att det är något onormalt, men bestäm dig för vad som är okej för dig. 
  • Ändra tillbaka till viktminskning i dina inställningar och börja följ din tidigare SmartPointsbudget för viktminskning. 
  • Gör en handlingsplan. Skriv ner tre saker som du ska göra annorlunda när det gäller hur du äter och rör på dig och kanske något annat som du vet du behöver göra för att komma tillbaka på banan igen. 

Om du behöver stöd och hjälp, kom ihåg att vi finns här för dig. Prata med din Wellness Coach eller prata med andra medlemmar i vårt Community. Det finns många som har varit i samma situation och ni kan peppa och hjälpa varandra.