Mat och motion gjorde att jag fick mitt liv tillbaka! | WW ViktVäktarna

Maria, -18 kg

Mat och motion gjorde att jag fick mitt liv tillbaka!

Av: Maria Malmgren

När Maria kom till ViktVäktarna hade hon lidit av en djup depression under flera år. Den starka, ångestdämpande medicinen som hon inte kunde leva utan ersattes med sund mat och träning.

– Jag mår oförskämt bra nu och önskar att alla fick må så här bra!

Början på något bra

Maria hade under flera års tid kämpat med en djup depression när hon i januari 2015 bestämde sig för att ta tag i sin övervikt. Hon provade alla möjliga sorters dieter, men vikten bara ökade. Maria hade varit med i ViktVäktarna för många år sedan och visste att det fungerade så i mars samma år skrev hon in sig.

– Jag mådde jättedåligt och vägde 90 kilo som mest. Det fungerade inte att gå ner i vikt på egen hand så då var ViktVäktarna det enda valet.   

En månad efter inskrivningen på ViktVäktarna fick Maria nys om samarbetet med gymkedjan Actic och skaffade sig ett kombomedlemskap. Träningen i kombination med förbättrade matvanor gav snabbt resultat som Maria aldrig hade vågat hoppats på.  

– Efter några veckor med ViktVäktarna och träning märkte jag att jag inte hade behövt ta någon extra medicinering och förstod att mina nya vanor var bra för mig.

Löpning blev Marias kall

Det var när Maria läste en artikel i Runner´s world om hur man kunde springa sig lycklig som hon bestämde sig för att börja med löpning.

– Jag började springa korta sträckor och efterhand kunde jag springa längre och längre.  Det var en härlig känsla!

Idag har Maria sprungit flera lopp och löptränar 3ggr/vecka. Löpningen är hennes medicin.

– Träningen får mig att må bra. Det trodde jag aldrig för ett drygt år sedan!

Mat som gör gott

Innan Maria gick med i ViktVäktana åt hon mycket av allt. På ViktVäktarna fick Maria lära sig att kontrollera sina portioner och äta regelbundet.  

– Det bästa med ViktVäktarna är att man får äta allt, min kropp mår bra av en allsidig kost.  Jag märker även på hud och hår att jag mår bra. 

För Maria har mellanmålen varit väldigt viktiga. Dels för att hålla hungern i schakt, men också för att fylla på med energi före eller efter träning.

– Jag tror det är viktigt att äta regelbundet. Mellanmålen gör att jag håller mig mätt. Till mellanmål äter jag allt från ägg till bananpannkakor och kvarg.  

Motivation på mötet

Maria har gått på möten varje vecka och är jättenöjd med sin coach Sara. Hon tycker att mötet är en bra plats för att få pepp och stöd.

– Att gå och väga sig varje vecka är A och O. Även om det inte har gått så bra en vecka så ska man gå dit för då kommer nästa vecka att gå bättre igen.

För att hålla koll har Maria använt sig av appen.

– Appen är underbar, den är mitt verktyg! Det är smidigt att skanna och registrera så att man enkelt kan hålla koll. För att få receptinspiration har jag matkassen emellanåt.  

En ljus framtid

Maria har inte bara gått ner i vikt, hon har äntligen tagit sig ur den djupa depressionen och mår bättre än någonsin.

– Det är tack vare ViktVäktarna och löpningen som jag har fått tillbaka mitt liv. Jag, och även mina barn, mår bra av det här!

Börja med dina smarta val idag