Mat

Kalorier vs. SmartPoints

Räcker det inte med att räkna kalorier? Varför ska jag använda SmartPoints? Här förklarar vi fördelarna med SmartPoints jämfört med kalorier.

Vad är SmartPoints?

 

Många studier visar att livsmedel rika på protein är bra när man ska gå ner i vikt då de mättar bättre. Livsmedel som innehåller socker och/eller mättat fett har ofta ett högt kaloriinnehåll vilket gör att man behöver begränsa intaget. Dessutom har vi massor av livsmedel som är 0 SmartPoints för att göra programmet extra flexibelt. Det gör det enklare för dig att välja de bästa livsmedlen så att du äter bättre, mår bättre, får mer energi och går ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Det är vad vi kallar smart! Läs mer om SmartPoints>>

 

Räcker det inte med att bara räkna kalorier?

​Vad är kalorier?>>

Kalorier säger inte allt. Det gör inte kolhydrater eller fett heller. Maten på bilderna nedan innehåller ungefär samma antal kalorier men näringsinnehållet skiljer sig åt. Vårt sunda förnuft säger oss att rågbrödsmacka med skinka och cottage cheese med mango är en hälsosammare frukost som mättar bättre än en bagel med färskost och sylt. Med SmartPoints är skillnaden tydlig. SmartPoints tar inte enbart hänsyn till kaloriinnehållet, utan också till varje livsmedels näringsvärde. 

Ca. 380 kcal
Kalorier vs. SmartPoints
Kalorier vs. SmartPoints

SmartPoints är enkelt

 

Du kan äta vad du vill - så länge det är inom din SmartPointsbudget, men om du väljer pizza, pommes och korv får du äta mindre mängder än om du istället väljer kyckling, fisk, grovt bröd, frukt och grönsaker som du kan äta större portioner av. Vår app gör det enkelt att hålla koll på vad du äter och dessutom kan du med appen skanna strecckoden på en förpackning och direkt få fram SmartPointsvärdet. Vi gör det enkelt att äta hälsosamt!