Mat

Regga SmartPoints vs räkna kalorier

SmartPointssystemet tar hänsyn till så mycket mer än bara kalorier - så att du kan äta det du älskar.

När det handlar om hur mat påverkar din kropp så berättar kalorier en del av historien - men inte allt. Om du spenderar 100 kalorier på kakor så ger det inte samma mängd näringsämnen som om du istället spenderar 100 kalorier på kyckling, tofu eller grönsaker. 

Att enbart räkna kalorier, och inte ta hänsyn till andra näringsämnen, leder inte nödvändigtvis till hälsosamma matvanor - vilket är viktigt för att gå ner i vikt och minska risken för olika sjukdomar. 

 

SmartPoints vs kalorier

SmartPoints ger dig det som en kaloriräknare inte kan. 

Till exempel så kan två måltider ha samma antal kalorier men olika SmartPointsvärde. 

 

 

Enkelt att välja hälsosam mat

Vi vill hjälpa dig att nå dina viktminskningsmål, men vi vill också att du ska kunna äta mat som du gillar. Du kommer att lära dig att få en positiv och hälsosam relation med den maten - som kan vara för resten av ditt liv. 

Vårt beprövade SmartPointssystem sammanfattar komplexa näringsvärden till en enkel och lättförståelig siffra: SmartPointsvärdet.

Det består av fyra komponenter:

 

  • Kalorier
  • Socker
  • Mättat fett
  • Protein

 

Socker och mättat fett höjer SmartPointsvärdet och protein sänker det. 

Allt är baserat på den senaste forskningen och guidar dig till ett hälsosammare sätt att äta med mer magert protein, frukt och grönsaker, och mindre ohälsosamt socker och fett. 

 

Din SmartPointsbudget

Du får en personlig SmartPointsbudget. Det är upp till dig hur du väljer att spendera den. 

Förutom ditt dagliga SmartPointsantal så har du även en Veckobonus för extra flexibilitet. Du kanske vill spara den till ett speciellt tillfälle eller så använder du lite varje dag. 

Du har dessutom möjlighet att spara upp till 4 SmartPoints per dag. De sparas automatiskt i din Veckobonus. 

 

Läs mer om överförda SmartPoints. 

 

När du håller dig till din budget så kan du njuta av god och näringsrik mat samtidigt som du får det energiunderskottet som du behöver för att få en hälsosam viktminskning på ca 1 kg/vecka. 

 

Nyckeln till framgång

Var snäll mot dig själv. Perfektion är överskattat. Det leder ofta till en känsla av att “det är ändå förstört”, och när du har ätit en skål med glass så ger du upp och fortsätter äta onyttiga saker. Var istället ganska duktig den mesta tiden - följ din budget, gör hälsosamma val och fortsätt så. Det här är en livsstil, ingen tillfällig lösning. 

 

WW appen gör det enkelt att hålla koll

Vår hyllade app gör att du snabbt och enkelt kan hålla koll på allt du äter och dricker. Den har dessutom en streckkodsläsare så att du vet vilken mat som du ska ta med dig hem från affären (och vad du ska lämna kvar). 

Läs mer om WW-appen, och hur du reggar.