Mat

Våfflor på olika sätt

Nu firar vi våffeldagen! Se till att njuta av läckerheterna, för det finns våfflor som passar alla. Här får du alla tips du behöver!

Har du testat matvåfflor? Eller föredrar du den klassiska efterrrättsvåfflan? Oavsett vad du gillar så låt dig inspireras här och gör smarta val till våfflan.

Efterrättiga toppingar

Bättre val till våfflorna:

  • Kvarg istället för vispgrädde.
  • Mager glass eller frozen yoghurt istället för gräddglass.
  • Rårörda bär istället för sylt. Låt till exempel ett paket frysta hjortron tina upp på ett fat. Blanda bären med 2 msk strösocker i en skål. Rör tills sockret har löst sig. Räcker till 4-6 personer.

Annat smart & gott till våfflorna:

  • Äpple och kanel. Låt äppeltärningar långsamt bli mjuka i en kastrull med en skvätt vatten. Sockra bara en gnutta och pudra över kanel. Servera till våfflorna med en klick vaniljkvarg 0,2%.
  • Skivade jordgubbar eller andra färska bär och lite riven mörk choklad på toppen.

Matiga toppingar

Toppa en nygräddad våffla med:

  • Keso, räkor, avokado, babyspenat - lunchen är serverad!
  • Philadelphia light, kalkon, groddar, paprikaringar, och solrosfrön.
  • Tomat- och basilikakräm. Gott till fördrinken: Mixa lite basilikablad, ett par matskedar philadelphia light och några avrunna, inlagda soltorkade tomater till en kräm med stavmixer. Klicka på våfflor delade i hjärtan.