Framgångshistorier

23 kilo lättare med vanlig mat och motion

Anne, -23 kg

– Det är en jättestor vinst, nu kan jag göra vad jag vill! 

När Anne ändrade sina matvanor och gick ner i vikt blev hon motiverad till att träna mer och vågade testa nya träningspass. 

Tränar för att må bra

När Anne började på ViktVäktarna bestämde hon sig för att öka sin träning trots trötta och ömmande fötter efter en lång arbetsdag. Nu är hon i sitt livs form och kan inte vara utan träningen. 

– Jag tränade bara en gång på helgen innan. Nu tränar jag 4-5ggr/vecka och har anmält mig till Malmö Triathlon i sommar. Träningen får mig att må bra!

Efterhand som Anne gick ner i vikt blev kroppen smidigare och hon vågade göra mer.

– Tidigare undvek jag mycket för att jag inte kunde. I början gick jag bara på spinning och body pump men så småningom var jag redo för att testa andra pass och ta mig utanför min komfortzon. Nu går jag på alla pass och älskar det!

Viktiga möten

Anne blev nyfiken på ViktVäktarna när hon såg reklam för ViktVäktarna Online på sitt gym Actic. Men hon visste att hon inte skulle klara det på egen hand så hon började gå på möten.

– Det var lite dålig tajming för mötet på min hemort skulle just stänga för sommaruppehåll. Men jag hade ju bestämt mig så jag körde till ett annat möte, på en annan ort istället. Även det mötet stängde så jag fick ta mig till en tredje ort. Tillslut öppnademötet här hemma igen!

För Anne har mötena varit jätteviktiga, där hämtar hon inspiration och motivation.

– På mötena får jag hjälp och tips från andra som går igenom samma process, de vet vad de pratar om. När jag går ifrån mötet känner jag mig peppad och glad.

23 kilo lättare med vanlig mat och motion

Äter smart

Med ViktVäktarna lärde sig Anne att äta mindre portioner och att inte ta om. Hon äter även enligt tallriksmodellen.

– Jag trodde det skulle vara jättesvårt att räkna points men med appen gick det smidigt! Jag har lärt mig hantera min budget, så om jag äter något ”dyrt” på lunchen får jag välja något ”billigare” på kvällen och tvärtom.  Jag jobbar på förskola så kan inte styra över vad jag äter men äter jag enligt tallriksmodellen, tar en lagom portion och inte tar om så fungerar det utmärkt.

Anne använder fortfarande appen för att hålla koll, så hon har uppgraderat sitt Actic-medlemskap så att hon även får ViktVäktarna Online.

Det är aldrig försent

Anne som jobbar på förskola fick ibland frågan från barnen om hon hade en bebis i magen. När hon svarade "Nej!" tittade de på magen och såg mycket skeptiska ut.

– Nu är det ingen som frågar längre. Och det känns väldigt skönt! Nu kan de istället fråga om jag vill vara med på springtävling och då ställer jag självklart upp!

Anne uppskattar att hennes kropp fungerar igen och mår bättre än någonsin.

– Jag hoppas att andra i min situation vågar ta steget att också gå ner i vikt och börja träna. Jag var 48 år när jag började min viktresa och vill man kan man. Det är aldrig försent!