Framgångshistorier

Amanda: "ViktVäktarna är en viktig del i min kamp mot stress och ohälsa!"

Amanda, -33,4 kg

"Jag har vunnit allting genom ViktVäktarna. Jag är fri från sockerberoende och jag lever och andas hälsa!"

I januari förra året gick Amanda i mål, över 30 kg lättare än 7 månader tidigare. Hon är fortfarande med i ViktVäktarna trots att hon hållit vikten i över ett år.

- Jag är med mycket för att jag älskar forumet (Community). Jag älskar att peppa andra! Och så får jag så mycket tillbaka i form av recept, tips och glada kommentarer.

Det var för fyra år sedan som Amanda drabbades svårt av utmattningssyndrom. Hon hade alltid varit en normalviktig, ganska liten tjej på cirka 60 kg.

- Kroppen stannade helt enkelt av. Jag hade ingen energi att röra på mig. Jag vägde så småningom så mycket att jag blev andfådd, och bara det skapade en deppighet.

Det viktigaste för Amanda var att hitta en livsstil som skulle hålla i längden. Inte någon diet! Hon hade hört gott om ViktVäktarna, även om hon i det läget tvivlade på att någonting någonsin skulle fungera. Men hon bestämde sig för att ge ViktVäktarna en chans.

- Det var den enda metoden som inte uteslöt något. Jag gillade tanken på att man får äta vad man vill! Och det fanns en enkelhet som tilltalade mig.

Den sista maj 2016 gick hon med. Och - det fungerade verkligen. Första veckan gick hon ner 3,5 kg!

- Jag visste att jag behövde vara lite hård mot mig själv i början, för att kicka igång. Jag var redo då. Jag tror att är man inte redo så funkar det inte.

Amanda berättar att hon nu har hittat en balans och behöver inte leva lika strikt längre.

- Jag har faktiskt inte haft några problem med motivationen. En dag i veckan äter jag vad jag vill. Godis eller någon lite lyxigare mat. Det funkar, eftersom jag lärt känna min kropp!

Matlagning och att äta frukost är två viktiga faktorer för Amandas framgång.

- Vi gör matlådor jämt, jag och min sambo. Det underlättar verkligen allt, även ekonomiskt. Och frukost äter jag numera tack vare VIktVäktarna. Jag hade inbillat mig att jag inte var någon frukostmänniska…

Amanda vill rekommendera ViktVäktarna till alla som kämpar mot övervikt, sockersug och en osund inställning till mat.

- Jag har vunnit allting genom ViktVäktarna. Den största förvandlingen har skett inuti mig. Jag är fri från sockerberoende och jag lever och andas hälsa!