Framgångshistorier

Andrea: ”Jag ser fram emot att vandra nerför altargången lyckligare än någonsin!”

Andrea, –20 kg

"“Du behöver inte göra dramatiska förändringar. Små justeringar kan göra stor skillnad.”"

Redo för bröllop

 

Andrea, 32, från Australien gifter sig om ett par veckor och när hon senast provade sin bröllopsklänning var sömmerskan inte nöjd.

- Hon sa Andrea, du skulle inte ha köpt storlek 42, en 38:a hade varit perfekt. Jag såg mig själv i spegeln och kunde inte förstå hur vacker jag var. Jag grät av lycka när jag äntligen kunde se mig själv utan att bli deprimerad av det jag såg, säger hon.

Den lyckan och förväntan står i stark kontrast till minnet Andrea har av den dagen hon skulle titta på bröllopsklänningar första gången. Hennes mamma och syster berättade hur vacker hon var men själv tänkte hon mest på hur stora armarna såg ut i klänningen och hur många hakor hon kunde se från alla vinklar. Hon kände att hon var tvungen att göra något för så här ville hon inte känna på sin stora dag.

Andrea hade lyckats gå ner i vikt med ViktVäktarna tidigare efter en tung separation. Men sedan mötte hon sin fästman Oscar för 4 år sedan och kilona smög sig på.

 

Andrea: ”Jag ser fram emot att vandra nerför altargången smalare och lyckligare än någonsin!”

 

Gick med i ViktVäktarna inför bröllopet

 

Hon provade först att ta hjälp av en PT på ett gym som ville kontrollera allt hon åt och ville att hon skulle vara på en ”kyckling och broccoli-diet”. Ända sedan hon gick med i ViktVäktarna igen njuter hon av livet.

- Jag älskar flexibiliteten. Jag visste att så länge jag håller mig till min SmartPoints budget gick jag ner i vikt – oavsett vad jag åt.

 

Flexibiliteten och att kunna njuta av mat var nyckeln

 

Andrea kommer från en latinamerikansk familj, där man älskar att fira livet med fester med massor av mat. Hon gillar också att ta ett glas vin och lite ost på fredagskvällen efter en lång arbetsvecka. Så hon behövde något som passade hennes liv för att kunna fortsätta njuta, ViktVäktarna var ett perfekt val.

 

Små justeringar ledde till långsiktig framgång

 

- Jag är revisor och älskar att jag får räkna allt. Jag sparar de flesta av mina SmartPoints till middagen så jag kan njuta av en god måltid med Oscar. På jobbet har jag ofta frukt till mellanmål och rostat bröd med tonfisk till lunch. Det är en stor förändring jämfört med hur jag åt tidigare, säger hon.

 

Hittat tid för träning

 

Att jobba heltid och planera ett bröllop med 100 gäster lämnar inte mycket tid för träning, men hon hittar ändå sätt att få in det.

- Jag har vänner som håller på med bodybuilding som säger till mig att göra knäböj för att ha en snygg rumpa till bröllopet. Det hade säkert varit bra att lyfta vikter för att bli fastare, men just nu består min träning mest av promenader och ”spring-städning” – det är otroligt hur mycket du svettas när du skrubbar fönster och golv, skrattar hon.

- Jag har aldrig mått bättre - både fysiskt och karriärmässigt. Allt har fallit på plats. Jag har aldrig varit mindre i hela mitt vuxna liv. Jag är inte supersmal utan en ganska kurvig tjej, men jag trivs med mig själv. Och det var precis vad jag önskade.

 

Andrea: ”Jag ser fram emot att vandra nerför altargången smalare och lyckligare än någonsin!”

 

Andreas bästa tips

 

Gör det på ditt sätt: ”När det kommer till viktminskning behöver du inte göra allt eller inget. Jag njuter ofta av ett glas vin eller en bit choklad och går ändå ner i vikt. När jag ser vänner eller familj följa extrema dieter tänker jag ofta ”Varför torterar du dig själv? Du kommer att misslyckas.”

Var konsekvent: “Innan ViktVäktarna ville jag alltid gå ner 5 kg på en vecka och kunna hålla vikten. Nu vet jag att gå ner ett halvt kilo i veckan är guld om jag bara fortsätter.”

Håll ögonen på målet: “Du kan inte riktigt nå ett mål utan en bra plan. Håll koll på dina SmartPoints och din framgång för att se var det gick rätt eller fel. Att se resultat motiverar dig att fortsätta.”