Framgångshistorier

Birgitta: "Stödet från omgivningen betyder allt!"

Birgitta, -12 kg med WW ViktVäktarna

 

 

När Birgitta entusiastiskt berättar om alla ViktVäktar-recept hon testat, att hon skriver ut dem och sätter in i pärmar, är det svårt att ens föreställa sig hur det såg ut för ett par år sedan. Då var middag dagens enda mål.

- Utöver det åt jag godis, chips och choklad och blev mätt på det! Ofta blev det snabbmat med mycket friterat. Såklart jag visste att det inte var bra. Jag är ju dessutom typ 1-diabetiker!

Det var mötet med en ny läkare på sjukhusets diabetesmottagning som satte igång väckarklockan ordentligt.

- Hon sa åt mig att antingen börjar du räkna kolhydrater eller så får du ha en insulinpump. Det var det absolut sista jag ville.

Den undanstoppade ViktVäktar-vågen från förr fick komma fram igen och dammas av.

- Jag började väga all mat och räkna kolhydrater. Vid återbesöket 3 månader senare kände läkaren knappt igen mig! Jag fick insulinet sänkt och jag började må allt bättre. Det blev 33 kilos viktminskning på egen hand!

Birgitta, nu och då
Birgitta nu
Birgitta då

Vill gärna stötta andra

 

Men det var inte lätt hela vägen. Birgitta berättar att det var nära att hon gav upp de gånger hon höll på att halka av banan, som de allra flesta gör någon gång under en viktresa.

- Det var därför jag bestämde mig för att gå med i ViktVäktarna igen för att klara de sista 12 kilona. Och det har jag aldrig ångrat! Det stöd jag fått från andra medlemmar, såväl på Community som på Workshops och från min Wellness Coach Jessica Hernemyr varje vecka, har betytt allt! Jag är också en person som gärna stöttar andra, dagligen är jag är inne på Community och ropar heja till de som behöver det lite extra, eller delar med mig av bilder på god mat som jag lagat.

Fort har det gått också. Många trodde att Birgitta hade opererat sig, så snabbt som viktminskningen syntes på henne. Det gick till och med rykten om att hon var sjuk!

- Det hände att jag mötte bekanta på stan som frågade lite beklagande: “Hur är det med dig?”. Jag har aldrig mått så bra, fick jag ju svara!

 

Passionen för mat ännu starkare nu

 

Som alla ViktVäktare tidigt blir varse, så är “godsaker” ingenting man måste sluta med. Att kunna njuta av god mat varje dag, och äta allt men inte alltid har gjort att Birgittas passion för matlagning och bakning har blossat upp på nytt.

- Det är ännu roligare att laga mat nu. Jag provar nya smaker och experimenterar mer.

När det gäller motionen har Birgitta en sund och avslappnad inställning.

- Innan tränade jag på gym och det blev nästan ett beroende. Men nu har jag gått över till en promenad varje dag och jag mår hur bra som helst av det. Det är mitt tips till andra som känner sig jagade och kanske slarvar med maten för att hinna till gymmet: Slit inte ut dig! Du kommer långt med en halvtimmes promenad varje dag.