Framgångshistorier

Helena: “Jag har fått mer än vad jag har gett upp!”

Helena, -14 kg
"Jag vill gärna inspirera andra att gå med, och visa att det verkligen fungerar!"

När Helena kallades till hälsokontroll för snart ett år sedan gick hon och köpte en våg eftersom hon inte hade vägt sig på flera år. Hon ville vara förberedd på resultatet.

- Jag tappade andan! Jag hade gått upp 12 kg och det var 10 kg mer än jag hade anat...

Hon visste att hon hade gått upp lite i vikt senaste tiden, men blundat för det. Hon tränade ju mycket och tyckte hon åt bra. Med gråten i halsen ringde hon sin mamma och berättade.

- Min mamma, som är från Finland, är väldigt rak på sak, på det där finska viset... Hon utbrast “men det är ju jättemycket!”. Inte särskilt uppmuntrande just då, men hon var den som fick mig att surfa in på ViktVäktarnas hemsida.

 

Nervositeten släppte direkt

 

Två dagar senare befann hon sig på sitt första veckomöte. Att man kan gå på möten nära hemmet och få stöd av andra i samma sits var avgörande för Helena.

- Det var inte alls så jobbigt eller läskigt som jag hade trott. Coachen Kicki hjälpte till att avdramatisera vägningen till exempel.

 

Helena: “Jag har fått mer än vad jag har gett upp!”

 

Sparat pengar tack vare planering

 

Helena gick in stenhårt för att följa programmet från början. Matplanering och inköp med hjälp av ViktVäktar-scannern i affären gjorde det smidigt.

- Även om jag alltid gillat att laga mat så har jag lärt mig massor av nya goda recept nu. Det är tack vare planeringen. Dessutom har jag nog sparat in hela månadsavgiften genom att planera så mycket.

 

Vill inspirera andra att gå med

 

Helenas valde att jobba med delmål för att nå sin målvikt.

- Att dela upp viktnedgången i mindre etapper gjorde det lättare för mig att hålla motivationen uppe. Då känns det inte så nedslående när man tänker på hur många kilon det är kvar till slutmålet.

Helenas viktminskning har gått fort. På 4 månader har hon nått sitt mål. Nu är hon guldmedlem och fortsätter gå på möten och vara aktiv på Community.

- Jag vill gärna inspirera andra att gå med, även de som inte har någon enorm övervikt. Det
kan vara nog så viktigt för hälsan att gå ner “bara” 10 kilo. Och jag vill visa att det verkligen
fungerar!