Framgångshistorier

Jeanette, -40 kg

Jeanette gick 2017 med i WW ViktVäktarna för tredje gången. Drygt ett år senare har hon nått sitt mål och jobbar heltid med att coacha andra medlemmar.

Jeanette, -40 kg

 

Ett typiskt 50 års-bryt. Så beskriver Jeanette 54 år, det stora och avgörande steget mot sin livsstilsförändring. Sina första två försök gjorde hon vid 30- respektive 40-årsåldern.

-Jag hade inte fokus på mig själv då, och tyckte inte jag var så viktig. Barnen kom i första hand i alla lägen. Det gjorde att jag inte tog mig tid för att äta rätt. Eftersom jag pendlade kommunalt 3,5 timmar om dagen till och från jobbet så blev Pressbyrån en riktig fälla… Till slut visste personalen vad jag hette!

När Jeanette i juni 2017 påbörjade sin tredje viktresa så gjorde hon det i smyg och på egen hand, utan ViktVäktarna.

-Vid den tidpunkten skämdes jag mycket för den jag var. Jag ville inte gå ner en tredje gång och sedan misslyckas genom att gå upp igen. Så jag la om mina vanor utan att berätta för omgivningen, och började framför allt äta på fasta tider.

 

Medlemmar_Jeanette
Medlemmar-Jeanette

Det är min tur nu!

Efter tre månader skrev Jeanette in sig hos WW ViktVäktarna. Hon lyckades den här gången - och det med råge! Det var inte bara kilona började trilla av. Hela hennes tillvaro skulle komma att förändras.

- Efter 34 år i skobranschen varav 25 som butikschef så började jag fundera. “Ska jag alltid göra detta?”. Och efter alla år som ensamstående med två barn kände jag bara “det är min tur nu!”.

När Jeanette fick veta att man kunde arbeta som wellness coach så blev hon extra nyfiken.

- Jag ringde WW ViktVäktarna och sa att jag vill börja som coach. När jag fick som svar att jag måste nå målvikt först så frågade jag: “Vad är målvikt?”. Hon skrattade i andra änden och sa att när jag är i mål så kan jag söka jobb som coach.

Det där samtalet väckte något inom Jeanette.

- Jag tänkte då att “det ska jag baske mig göra, jag ska ringa tillbaka när jag är klar!”.

Sagt och gjort! I maj 2018 gick Jeanette i mål samtidigt som hon gick steg 1 på WW ViktVäktarnas wellness coach-utbildning. Guldmedlem blev hon i juni och i augusti gick hon utbildningens steg 2.

- Idag har jag min egen lokal i Ystad där jag varje vecka träffar 95 medlemmar. I början av mars tar jag över Staffanstorp och Dalby från min egen före detta coach. I samma veva slutar jag också på mitt jobb som butikschef och börjar arbeta med coachning på heltid!

Stolt förebild

Den smått ofattbara resan som Jeanette har gjort inspirerar naturligtvis hennes omgivning, inte minst de medlemmar som hon har förmånen att coacha på vägen mot ett sundare liv.

- De brukar säga “DU är vår förebild - vi ser ju på dig att det fungerar!” Det gör mig stolt över mig själv såklart. Och jag älskar det här jobbet!

Jeanettes ViktVäktar-favoriter

Jeanette använder ofta recepten i WW ViktVäktarnas app. Här delar hon med sig av sina favoriter.

- Det finns så många goda recept i appen. Jag använder gärna de med kyckling och lax som är NollPoints-mat!