Framgångshistorier

Josefin: "Nu är vi en hälsosam familj!"

Josefin, -33,5 kg

"Jag vill att mina barn ska få växa upp hälsosamt, och gör vi detta nu så lägger vi grunden för resten av deras liv!"

Efter 5 år som gravid mer eller mindre konstant, kände Josefin att det nu var hennes tur. Det var dags att få ägna sig åt sin egen hälsa och ta tag i vikten på allvar.

- Jag älskar ju att ha många barn, men att vara gravid är inte min grej helt enkelt! Man blir ju så stor och orkeslös. Jag skojade och sa innan förlossningen att “om ungen kommer ut en måndag så åker jag direkt från BB till ViktVäktar-mötet som är på tisdagen”. Nu kom hon en tisdag, men en vecka senare var jag på mitt första möte!

Det finns några avgörande saker som Josefin har ändrat på, som lett till hennes framgång. I början var hon exempelvis stenhård med att registrera allt, varenda liten munsbit.

- Men framför allt har jag skippat allt det vardagliga godiset. Jag var en nästan som en alkoholist på godis! Dessutom har vi regelbundna måltider med hela familjen, jag äter mer rena och fräscha rätter från grunden, i huvudsak vegetariskt och inte några jättefeta gräddsåser.

 

Barnens hälsa i framtiden motiverar

 

Med fyra barn under fem år så är det en stor fördel att ha energi och ork att röra sig i deras takt och hänga med i lekarna. Barnen Algot 5, Vincent 4, Mio 2 år samt lilla Lisen på snart 1 år har alla motiverat Josefin under resans gång. På flera plan.

- Jag vill att mina barn ska få växa upp hälsosamt, och gör vi detta nu så lägger vi grunden för resten av deras liv. Så det är verkligen nu eller aldrig!

 

Josefin: "Nu är vi en hälsosam familj!"

 

Man kan höra kämparglöden i varenda mening som Josefin säger. Och även om hon inte ville göra en “quick fix” så har hon lyckats gå i mål på under ett år tack vara sin fasta beslutsamhet och med stort stöd av sin man Johan.

- Ja han har verkligen stöttat mig. Men vi peppar varandra och har båda börjat löpträna hårt! Vi ser till att hjälpa varandra att komma ut på våra löprundor. Tack vare det har vi byggt upp en sådan energi att vi nu kommer springa Köpenhamns halvmarathon i mitten av september!

Göteborgsvarvet sprang hon innan hon fick barn, och suget efter att klara av ett lopp igen har nu kommit tillbaka.

- Jag är riktigt envis av mig. Jag kunde inte vänta! Och så tänkte jag att det är roligare om man har något att sträva efter.

Sedan en tid tillbaka har Josefin dessutom börjat jobba igen, nattpass som undersköterska. Eftersom hon hade sådan överskottsenergi! Det verkar som om hon är outtröttlig.

- Bara man tänker positivt så går det bra. Jag är en mycket positiv människa. Och genom ViktVäktarna har jag fått livet tillbaka. Jag är så mycket piggare och gladare nu. Det känns som jag har lärt mig gå igen!