Framgångshistorier

Linnea har hittat sitt bästa jag

Linnea, -20 kg

– Jag är starkare, piggare och gladare än någonsin och orkar både träna och leka mer med mina barn. 

Linnea har kämpat mot missfall och barnlängtan under flera års tid med depression och viktuppgång som resultat. När tredje barnet äntligen kom vägde hon närmare 100 kg och drabbades plötsligt av yrsel som enligt läkarna var stressrelaterat. Då bestämde Linnea sig för att börja ta hand om sig själv och sin kropp på riktigt.

– Jag har gått ner i vikt med ViktVäktarna tidigare och vet att det fungerar för mig. Hos ViktVäktarna får jag ett livslångt stöd. Jag vet att jag alltid är välkommen på ett möte för att fylla på med motivation.

”Äter allt, men inte alltid”

– Det är en stor befrielse att det inte finns några förbud och jag lever efter mottot ”man kan äta allt, men inte alltid”. Jag tycker om att äta mycket mat, och gärna pasta och bröd. Jag äter fortfarande stora portioner men fyller ut minst halva tallriken med grönsaker och försöker att hitta bra men goda alternativ till pastan och brödet.

Linnea har haft ViktVäktarnas matkasse och hittar nya goda recept varje vecka. Hon är duktig på att variera sin kost och tycker att mättande dag är smidigt för att slippa mäta och väga maten.

– Det är så skönt att kunna lita på sin känsla och det går att variera maten i oändlighet.  Jag provar hela tiden olika tillagningssätt, nya grönsaker och njuter av billiga proteiner så som kyckling, bönor och ägg. På helgen köper jag gärna lyxig frukt. Matkassen har fungerat jättebra och det är bra mat som passar hela familjen.

”Träningslängtan är en helt ny upplevelse för mig”

I början av viktminskningen återupptog Linnea promenaderna efter en stillasittande graviditet.

– Jag har alltid tyckt om att promenera och efter ett tag började jag även jogga lite. Nu har jag hittat en träningsform som passar mig – Tabata. Det är så vansinnigt roligt och jag längtar till när jag ska träna, en helt ny upplevelse för mig!

Träningen har gjort Linnea starkare och hjälper till att hålla stressen borta.

– Det är bättre än alla mediciner i världen. Jag är en annan människa och vill aldrig tillbaka till mitt gamla jag. När jag tränar blir jag mindre benägen att stoppa något onyttigt i munnen efteråt.

Linnea före och efter

”Mötena är min livlina”

Den största utmaningen för Linnea är att hålla motivationen uppe även när det är plus på vågen och resultaten låter vänta på sig. Mötena och coachen har hjälpt henne att hålla sig på banan.  

– För mig är det väldigt viktigt att gå på möten, det är min livlina. Jag går alltid dit, även om jag vet att det är ett plus på vågen. Mötet ger mig positiv energi, motivation och massor av tips och idéer. Min coach Hanna är fantastisk! Hon är ärlig och hjälper mig att sätta realistiska mål och utmana mig själv.

Linnea är guldmedlem och kommer fortsätta att gå på möten för att inte falla in i gamla vanor igen.

– Det är så skönt att veta att även när man har nått sina mål så har man guldmedlemskapet att falla tillbaka på. Jag vet att livet kan vara tufft och ha sin upp- och nergångar men nu vet jag också vad som fungerar för mig. Jag är piggare, gladare, starkare, tryggare och friskare nu och kommer fortsätta att träna och sätta nya mål!

Linneas topp 5 tips

  • Gå på möten, varje vecka!
  • Variera kosten och våga prova mättande dag, det funkar!
  • Planera i förväg!
  • Sätt realistiska mål och mät dig, vågen är inte allt!
  • Hitta en träningsform som du gillar!