Framgångshistorier

Lisa: "Nu känner jag mig som 38 - inte 88!"

Lisa, -20 kg & Ken, -17 kg

"Det mest avgörande har varit att jag tror på mig själv!"

Det var julen 2017 som Lisas ViktVäktarresa började. Hon och sambon Ken var hemma och firade hos Lisas föräldrar i Falkenberg. Samtalen kretsade mycket kring ViktVäktarna eftersom föräldrarna hade varit medlemmar ett tag. Ken fick ett infall och ställde sig på vågen i badrummet. Det blev avgörande för både Lisa och Ken.

- Han kom ut från badrummet och utbrast: “Nu kör vi!!”. Och direkt när vi kom hem beställde vi ViktVäktarnas matkasse och drog igång på allvar tre dagar senare.

Förutom föräldrarna som har inspirerat och stöttat, har Ken och Lisa varit varandras stora stöd genom hela resan.

- Vi sa att vi skulle göra detta tillsammans eller inte göra det alls. Det var liksom enda alternativet.

 

Livsomvälvande beslut

 

Så länge Lisa kan minnas har hon levt med smärtor och medicinerat på grund av Endometrios och Adenomyos. Efter en stor operation förra året var hennes mål att leva smärtfri utan morfin i tre månader. Det var i samband med detta som kilona kom, det ena efter det andra, i rask takt. Det gjorde även smärtan och medicineringen.

Beslutet att gå med i ViktVäktarna har minst sagt förändrat Lisas och Kens liv.

- Efter en månad började smärtan försvinna! Det går inte att beskriva känslan… Dessutom har jag gått ner alla 20 kilon, och jag känner mig helt enkelt pånyttfödd!

Även om Kens motiv att gå med, i första hand var att gå ner i vikt, så har bieffekterna varit enbart positiva.

- Han är också mycket friskare och piggare. Och gladare inombords! Och ändå har han inte behövt göra avkall på något. Som öl till exempel!

 

Lisa & Ken, nu & då
Medlemmar-Lisa
Medlemmar-Lisa

Barnen har också vunnit på hälsoinvesteringen

 

Lisa och Ken lever varannan vecka-liv med sina respektive barn, Wilma och Gabriel, båda 9 år. De har inte haft problem med att få barnen med på resan, mycket tack vare ViktVäktarnas egen matkasse som de har varje vecka.

- Matkassen är så bra anpassad för familjer. De äter exakt samma mat som oss, men får självklart en extra klick smör på pastan om de vill ha det. De har smakat mat de aldrig fått tidigare och gillar det jättemycket!

Allt från nya frukostrutiner med smoothie, salladsbuffén på jobbet till flera smarta mellanmål som morötter och ViktVäktarnas proteinbar, har hjälpt Lisa att hitta balansen. Blodsockret åker inte jojo längre!

- Jag äter ju bara enligt tallriksmodellen egentligen. Mindre portioner av den lagade maten och sen öser jag på med sallad. Man blir verkligen mätt! Jag behöver inte välja bort något. Jag äter vanligt kött och korv också. Till och med parmesan!

Lisa berättar att hon alltid varit svag för ostbrickor. Det kan hon fortfarande äta och njuta av då och då.

- Det blir tre väl utvalda ostbitar istället för 15! Och ett glas gott vin till det. Det smakar helt enkelt godare när det inte blir så ofta!

Men godis och chips har hon lagt av med.

- Det finns ju så goda substitut! ViktVäktarnas egna chips och Tweeks, en sorts sockerfritt fruktgodis, fungerar utmärkt när det är helg och fest.

 

ViktVäktarna Flex ett enkelt sätt att leva sunt

 

Lisa och Ken har haft god hjälp av ViktVäktarna Flex. De ser det lite som en kompass för smartare val. Dessutom blir det enklare att planera.

- Om vi ska ut på restaurang så ser vi till att välja mycket Nollpointsmat under veckan innan. Då är det inga som helst problem att njuta av allt det goda. Men jag tycker annars det är viktigt att äta varierat, och att inte föräta sig på kycklingfilé till exempel bara för att det är Nollpointsmat.