Framgångshistorier

Livet är lättare för Olof

Olof, -30,9 kg

Olof hade varit överviktig större delen av sitt liv när han tillslut bestämde sig för att ta tag i sin vikt på riktigt. Idag känner han sig piggare, gladare och snyggare än någonsin.  

– Självförtroendet ligger på topp och livet är lättare, säger Olof.  

Pushad av pappa

Olof har varit överviktig i större delen av sitt liv och hade svårt för att hitta motivationen att gå ner i vikt. När hans pappa gick bort bestämde han sig för att gå hela vägen.

– Jag bestämde mig för att gå ner i vikt dels för att min pappa hade försökt pusha mig och dels för min egen skull. Motivationen kändes i hela kroppen den här gången. Innan såg jag mig aldrig som stor. Jag vande mig väl vid mitt utseende och att vågen visade lite mycket. Nu när jag ser tillbaka så förstår jag inte hur jag kunde låta det gå så långt.

Olofs mamma hade gått på möten så Olof bestämde sig för att följa ViktVäktarna Online eftersom det kändes mer lättillgängligt och bekvämt.

– Det bästa med ViktVäktarna är att jag inte behöver offra så mycket. Det passar min livsstil och inga drastiska förändringar krävs. 

Struktur och eftertanke

Innan ViktVäktarna åt Olof stora portioner och smååt mycket. Med hjälp av ViktVäktarna har han lärt sig att strukturera sitt matintag och att tänka på vad han stoppar i sig.

– Jag äter inte lika mycket bacon längre och det blir gröt till frukost istället för mackor. Min flickvän har stöttat mig och hjälper mig att planera och storhandla. Om det är någon fest eller om jag ska äta ute ser jag alltid till att ha sparat SmartPoints värden.

Efter 4 månader med ViktVäktarna började Olof även att träna.

– Nu tränar jag 4 gånger i veckan. Det är mycket lättare och roligare nu, och dessutom gör det inte ont! Tack vare ViktVäktarna och att jag har börjat träna är jag i så god form så jag har fått möjlighet att söka till en polisutbildning. 

Olof före och efter

Yttre och inre förändringar

– När det känns trögt tänker jag på pappa och att jag inte orkar vara stor längre. Jag mår så mycket bättre och känner mig snyggare, gladare och piggare. Självförtroendet ligger på topp och livet känns lättare.

När Olof blev tvungen att rensa ut större delen av sin garderob insåg han hur mycket han faktiskt har gått ner.

– Jag har fått byta jobbkläder ett par gånger och har rensat ut större delen av min garderob. Innan använde jag shorts året runt, nu fryser jag bara jag ser dem.

Olofs tips

– Om vågen inte visar ner vissa veckor så fortsätt, ge inte upp för det! Låt det ta sin tid så att kroppen hinner vänja sig.