Framgångshistorier

Mitt motto: smal och stark!

Åsa, -29kg

– Innan handlade det bara om antal kilon men nu handlar det om så mycket mer. Jag vill inte bara ha ett hälsosamt BMI, jag vill ha en stark kropp som hjälper mig att orka mer.

 Åsa har provat ViktVäktarna flera gånger tidigare men aldrig nått hela vägen i mål. Den här gången har motivationen kommit inifrån och hon har fokuserat på att ändra sin livsstil.     

– Den här gången har resan varit viktigare än målet. Det har gjort att jag har lärt känna min kropp och vad jag mår bra av. Jag har lärt mig hur jag ska leva och hantera frestelser. Jag har också blivit bra på att lära mig av mina misstag – jag kan ta kunskapen och gå vidare istället för att grotta ner mig.

Tränar för att må bra

När Åsa började sin viktresa satte hon igång med att promenera några gånger i veckan. Träningen kom snart till att bli ett viktigt inslag i Åsas liv.  

– Får jag inte min träning så mår jag inte bra. Med mitt motto ”smal och stark” menar jag att jag vill vara på min målvikt och dessutom ha en stark kropp som gör att jag orkar mer i vardagen. Dessutom känns det viktigt att stärka kroppen inför framtiden, jag ska ju leva några år till!

När Åsa började på ViktVäktarna såg hon inte sig själv som någon som går på gym. Nu prioriterar hon sin träning och går på gym 3-4ggr/vecka och rör på sig varje dag.

– Jag har hittat tid som jag inte visste att jag hade.  När min son går på brottning passar jag på att gå på gymmet istället för att sitta och vänta.

Våra medlemmar-Åsa före och efter

Delmål och vinster

Åsas framgång har varit att sätta små delmål och att fokusera på vinsterna som hennes nya livsstil för med sig.

– Det viktigaste är att delmålen känns nåbara. När jag har nått mitt delmål så har jag gett mig själv någon belöning, men aldrig i form av mat. När jag nådde -20kg åkte jag till London och shoppade kläder!

För att behålla motivationen har Åsa gamla foton sparade på sig själv. Hon har även mätt sig själv var 5:e vecka. Men det som ger henne mest motivation är att fokusera på alla vinster:

  • inga brännsår mellan låren
  • kan ha byxor på jobbet
  • kan springa 5 km
  • kan köpa kläder överallt
  • kan ha bältet på flygplanet

Håller i längden

ViktVäktarna passar Åsa eftersom hon kan äta allt. Att veta att man äter hälsosamt och allsidigt är viktigt när man vill må bra och bli stark. För Åsa som har en stor familj och äter många uteluncher så gäller det dessutom att vara flexibel.

– Jag vill vara en bra förebild för barnen och ViktVäktarna passar hela familjen eftersom man får äta allt. Dessutom kan jag äta allt som serveras när jag äter ute. Det gäller att göra ViktVäktarna till sitt eget, och inte tvärtom.

Åsa är guldmedlem sedan en tid tillbaka och känner att hon har fått alla redskapen som hon behöver för att hålla vikten.

– Guldmedlemskapet är en stor fördel för att sporra sig till att hålla vikten. Nu har jag hittat en bra balans mellan mat och träning, mycket tack vare jämviktsprogrammet som även det var en del av resan. Jag känner mig stark!