Framgångshistorier

Nu orkar Anna hålla samma tempo som sin 8-åring!

Anna, -34 kg

 

ViktVäktarna var inget nytt för Anna när hon blev medlem i januari 2016. Hon hade varit med förut och visste att det funkar.

– Tidigare har jag dock inte klarat av att hålla ut hela vägen, utan sabbat för mig själv lite för tidigt. Denna gång var jag med längre än vad jag behövde. Jag hade behov för stödet jag fick via community. Och jag behövde fortsätta fylla i appen varje dag för att klara av att hålla vikten.

Det finns flera skäl till att Anna lyckats gå ner och dessutom hålla vikten den här gången. Förutom insikten att hon gjorde det för sin egen hälsas skull, så hjälpte det att hon förstod att sonen också kunde bli överviktig.

– Jag insåg att jag måste vara en förebild för min 8-årige son. Jag kan ju inte sitta och trycka i mig godis samtidigt som jag säger att han behöver äta grönsaker.

 

Maten gjorde skillnaden

 

Sedan Anna gick med i ViktVäktarna har hon både lagt om sin kost och börjat träna. Men inte samtidigt.

– Första tiden koncentrerade jag mig på maten för att inte pressa mig själv för mycket. Först 8 månader senare och 20 kg lättare började jag träna. Men jag tränar i första hand för att jag mår bra av det. Bevisligen lyckades jag gå ner utan träning!

Nu känner Anna att hon är i mål, en gång för alla.

– Det är så här jag vill må. Så här ska Anna vara. Storlek 38, positiv och glad. Istället för godis tränar jag eller tar en banan. Jag cyklar istället för att ta bussen, tänker positivt och hjälper andra.


Nu orkar Anna hålla samma tempo som sin 8-åring!

 

Träningen blev det nya godiset - och community!

 

Anna har lyckats ändra på idén om vad som sätter guldkant på vardagen. Att unna sig något kunde tidigare vara att gå och fika med sonen. Nu kan det vara att gå ut på promenad tillsammans och fånga Pokemons!

– Ordet “mysigt” förknippas alltför lätt med att äta onyttigt, som fredagsmys och fika tycker jag.

Sedan hon började träna så är det just träning hon unnar hon sig istället för godis.

– När jag tränar går jag in en bubbla. Det är som terapi för mig. Hörlurar på med bästa musiken - det ersätter bullarna eller godiset! Det är bara en annan sorts aktivitet.

Under vårt samtal återkommer Anna ofta till hur mycket ViktVäktarnas community har betytt för henne.

– Det är det enda stället på internet där folk är positiva. En trollfri miljö där alla bara stöttar, ger råd, peppar och hjälper varandra.

Anna har fått enormt många följare på community. Hon trivs med rollen som “coachande medmänniska” och fortsätter nu att inspirera sina följare på Instagram.

 

Annas bästa tips!

 

  • Hantera kvällssuget med en halv Propud och en stor fruktsallad. Mums!
  • Ta de “jobbiga och fruktansvärda bilderna”på dig själv i början och spara dem! Perfekt att ta fram för att övertyga dig om att det går åt rätt håll. Kom ihåg, det tar tid, så håll ut!
  • Annas “life saver-sallad”! Ha alltid i beredskap: Färdigskuren och sköljd sallad, gurka, tomater, paprika, mango, vindruvor. Fyll en tallrik med det och toppa med Tacokyckling (Guldfågeln, fryst och färdiglagat - bara att värma!) och minifraiche utrört med sweet chilisås. Snabbt, mättande och SmartPointssnålt!