Framgångshistorier

Sannas mål är att bli guldmedlem

Sanna, -70 kg

ViktVäktarnas program fick viktminskningen att sätta fart för Sanna. Hon har gått ner otroliga 70 kg, och endast 6 kg kvar till målvikt. 

– När jag har nått målvikt ska jag gå jämviktsprogrammet och sedan fortsätta väga mig var 10:e vecka som guldmedlem.

Vändpunkten

Sanna hade mått dåligt en tid och när hon nämnde för sin mamma att hon hade hjärtklappningar åkte de tillsammans till ViktVäktarna.

– Mamma har varit med i ViktVäktarna för längesedan så när hon fick veta att jag inte mådde bra tog hon med mig till ViktVäktarna.

Det var i januari 2015 och Sanna hade provat andra dieter men utan någon större framgång.

– När jag kom till ViktVäktarna kände jag att systemet med att räkna SmartPoints var mycket enklare än att räkna kalorier. Det är lättare att göra bra val och att tillåta sig att äta frukt och grönsaker.

Portionskontroll, men inga förbud

Sanna har lärt sig att äta mindre portioner och att göra smarta val. I början kände hon hunger eftersom hon var van vid att äta mer mat, men hon anpassade sig snabbt.

– Efter ett tag kom istället suget men jag hade bestämt mig för att jag bara får äta det som ligger på tallriken. Inga grytor på bordet.

Sanna tycker att det bästa med ViktVäktarna är att det inte finns några förbud, hon har sin budget att spendera på mat hon vill äta.

– Om jag blir sugen på något så bestämmer jag ett tillfälle när jag kommer att få äta det, t.ex. på min födelsedag. Då känns det lättare och jag kan sluta tänka på det.

En utmaning som Sanna ställs inför dagligen är alla frestelserna i caféet där hon jobbar.

– Jag har bestämt mig för att jag inte får smaka, tar jag en munsbit så är det kört. Men när jag väl hade bestämt mig gick det bra och jag blir motiverad at låta bli när jag ser kilona rasa.

Sanna före och efter

Ställer bilen

Tidigare när Sanna skulle någonstans tog hon oftast bilen. I takt med viktminskningen har hon börjat cykla och promenera.

– Nu ser jag möjligheter att få röra på mig om jag ska någonstans. Jag har börjat springa också! Det är en härlig känsla när man märker att man orkar. Jag kan t.o.m. hjula nu!

Ny garderob

En viktminskning på 70 kg är en stor förändring, både psykiskt och fysiskt.

– Jag kan fortfarande inte fatta att jag har gått ner så mycket. Ofta tänker jag ”kan jag sitta här utan att den går sönder”.

Men kläderna påminner Sanna om hur hennes kropp har förändrats.  

– Jag har en helt ny garderob nu. Ibland har jag bara haft ett plagg i 2 månader!

En sommar att se fram emot

Förra sommaren hade Sanna fortfarande många kilon att gå ner. Men viktminskningen flöt på bra och hon kunde göra smarta val trots sommar och semester. I sommar har hon andra förutsättningar och målvikten är inte långt borta.

– Jag ser fram emot den här sommaren och mår så mycket bättre nu!

Planen är att gå jämviktsprogrammet och sedan bli guldmedlem och fortsätta väga sig var 10:e vecka.

– Mötena är bra för att träffa andra medlemmar som har samma mål. Att gå och väga sig hos coachen motiverar mig att fortsätta göra smart val. 

Uppdatering 22 september 2016:

Sanna har gått ner otroliga 78 kg och blivit guldmedlem!

-Det känns bra, måste bara smälta det lite, säger  en glad Sanna.