Framgångshistorier

Sofia föll för mättande mat

Sofia, -16 kg

 – Det har gått mycket lättare sedan jag började med mättande dag. Jag kan äta nästan vad jag vill, säger Sofia.

När Sofias viktminskning stod stilla fick hon tips från sin coach att prova mättande dag. Efter första veckan hade hon gått ner 1,8 kg.  Det övertygade Sofia att fortsätta.

Sofia valde ViktVäktarna eftersom hon ville kunna äta allt under sin viktminskning. I början räknade hon poäng och gick ner fem kilo men så stannade viktminskningen av. När Sofia började med mättande dag lossnade det igen och hon känner sig mer avslappnad med att följa den metoden.

– Allt jag behöver tänka på är att göra bra val, det känns som en frihet!

Frihet under ansvar

Sofia skriver upp allt i checklistan även om hon följer mättande dag och inte behöver räkna SmartPoints. Det gör hon för att hålla koll på att hon väljer rätt livsmedel. Hon ser även till att följa rekommendationerna.

– Appen är min bästa vän! Om jag har slarvat en vecka så är det bara att vara noggrannare med checklistan så går det igen. Jag följer även recepten, står det en kycklingfilé så trycker jag ju inte i mig två. Det är som magi, följer jag programmet så går jag ner i vikt!

Veckobonusen ger flexibilitet

Sofia följer numera nästan alltid mättande dagar, om det inte är något speciellt så som jul eller andra högtider då det kan vara smidigare att räkna. Tack vare veckobonusen tycker Sofia att det oftast är väldigt flexibelt.  

– Veckobonusen använder jag till sås och andra tillbehör så den går nästan alltid åt. Hela familjen äter samma mat och det fungerar hur bra som helst. Jag älskar dessutom vegetariskt!

Sofia föll för mättande mat

En ny livsstil

Sofia har förutom att lägga om sina kostvanor även börjat motionera och slutat röka.

– Jag började träna på gym och nu springer jag lopp. Mitt mål är att springa tjejmilen i New York. En del tycker att min nya livsstil är tråkig men jag älskar den och mår bra av den. 

Sofias tips

  • Var inte rädd för att prova! Du lär dig göra bra val.
  • Du kan inte äta för mycket! Maten är väldigt mättande och jag behöver aldrig gå hungrig.
  • Prova Sofias favoritrecept – vegetarisk chili (du som är medlem hittar receptet i vår receptdatabas)