Framgångshistorier

Ann-Sofie och Elinor: "Stödet vi får av varandra är ovärderligt!"

"Det bästa är att den andra förstår exakt vad man går igenom!"

När Elinor i Färgelanda fick höra att WW ViktVäktarna hade startat en grupp på hemorten, så hörde hon av sig till väninnan Ann-Sofie. Båda har genom åren provat olika dieter med varierande resultat. Elinor berättar att hon klarat av att gå ner i vikt utan stora problem.

- Det är ju när det kommer till att hålla vikten som det blir svårare! Det ska ju fungera i vardagen också.

Ann-Sofie instämmer. Hon har provat bland andra ISO-dieten tidigare.

- De flesta är så komplicerade, med specialingredienser eller förbud för det ena och det andra.

 

Tillsammans är vi starkare!

 

Ovanlig vänskapsrelation
 

Ann-Sofie och Elinor har varit vänner i många år, men deras vänskap är av det “annorlunda slaget” som de själva uttrycker det.

- Min 19-åriga sons pappa lever ihop med Ann-Sofie, berättar Elinor. Det är väl 15 år sen nu, som vi lärde känna varandra.

- Jag är alltså bonusmamma till Elinors son, förtydligar Ann-Sofie.

Båda småskrattar, de är vana att höra andras förvåning över hur en sådan vänskap kan uppstå. Och hålla i sig!

- Det var väl lite traggligt i början... Men vi har alltid haft bra kontakt familjerna emellan. Och med tiden utvecklades vår vänskap, tillägger Ann-Sofie.

"Nu när vi gör detta tillsammans så har resultatet blivit så mycket bättre!"
Ann-Sofie och Elinor
Ann-Sofie och Elinor
Ann-Sofie och Elinor

Och vad kan vara bättre än att ta med en sådan vän på sin viktresa? För båda betonar att stödet de har av varandra betyder enormt mycket.

- Vi har ju peppat varandra genom åren när vi försökt gå ner i vikt, men nu när vi gör detta tillsammans så har resultatet blivit så mycket bättre, säger Ann-Sofie.

- Ja, vi har bara missat ett enda möte sen vi började i augusti förra året, berättar Elinor. Och på mötena har vi kunnat prata och diskutera jättemycket, inte bara med varandra såklart utan med alla i gruppen.

I början hade Elinor och Ann-Sofie som tradition att laga mat ihop varje vecka i samband med mötena.

- Det var ett bra sätt att komma igång med det nya tänket kring maten. Vi var mer ambitiösa då, men vi kan inte alltid få till det i vardagen eftersom vi jobbar lite olika tider.

Men det bästa med att gå på WW ViktVäktarna tillsammans med sin vän har varit att det alltid finns någon i andra änden som förstår och som går igenom exakt samma sak.

- Bara det att kunna skicka iväg ett sms med texten “Vad jag är hungrig!!” och få tillbaka ett med stöttande ord som “du kan väl ta ett ägg!” eller “jag förstår, men kämpa på”, säger Ann-Sofie.

Elinor blev i januari den allra första guldmedlemmen i Färgelanda. Ann-Sofie gick i mål en vecka efter. Tillsammans blev de starkare och sammanlagt 26,3 kg lättare!