Motion

En träningsfylld vecka på Mallorca

I slutet av april åkte ca 120 resenärer till Mallorca för en veckas träningsresa med ViktVäktarna och Springtime. Träningsresan anordnades för femte året i rad, denna gång på ett nytt resmål, Can Pastilla strax utanför Palma på Mallorca.

Schemat för veckan bestod av både en mängd olika träningspass per dag, utflykter,  ViktVäktaraktiviteter och föreläsningar. På plats hölls både Veckans möte av coach Annelie men också miniföreläsningar om olika ämnen med Annelie och guldmedlem Jennie. 

Med på resan var såväl medlemmar som icke medlemmar, träningsvana såväl som nybörjare och resenärer i sällskap och de som reser själva. Resan passar alla typer och det blir en härlig gemenskap och alla kan vara med utifrån sin egen förmåga.

Marita och Anneli började träna hemma

Maritha och Anneli från Tranemo hade gått var sin På Jobbet-kurs på sina respektive arbetsplatser i Svenljunga och Tranemo kommun. Annelis coach tipsade om träningsresan på ett möte, och innan hon gick från mötet hade både Anneli och Maritha bokat resan. Ingen av dem hade speciellt mycket träningsvana sedan tidigare.

– Vi började träna på gymmet hemma i Tranemo och testade på många olika typer av pass för att vara förberedda inför resan.

Maritha och Anneli säger att de haft en fantastisk vecka som varit långt över förväntningarna. De har både tränat flera pass per dag, testat mycket nya träningsformer, men också hunnit med att dricka sangria längs strandpromenaden och att slappa vid poolen.

– Vi hoppas att vi kan åka nästa år också!

Maritha och Annelie

Agneta och Inez ville ha ny pepp och inspiration

Agneta och hennes dotter Inez går på ViktVäktarna tillsammans i Sala. Inez har tränat lite hemma men de är inte så träningsvana så det kändes lite läskigt att åka på träningsresa.

– Jag är 58 år och aldrig tränat, hur ska jag fixa det, men nu efter en viktnedgång på 20 kg så klarar jag det faktiskt och vågar, säger Agneta.

De har båda vågat sig på att träna många pass under veckan.

– Sammanhållningen är rolig här, och man kan träna utan krav och hela tiden utifrån sin egen förmåga.

De åker nu hem med mycket inspiration och med ny energi och har verktyg att ta med sig hem, både till att våga fler pass hemma men även egen träning hemma utanför gymmet.

Agneta och Inez

Ann åkte själv

Ann från Göteborg har varit guldmedlem i ett år efter att ha gått ViktVäktarna På Jobbet. Hon hade bokat resan med en vän, men hennes vän fick förhinder men beslutade sig för att åka själv, vilket hon absolut inte ångrar.

– Veckan har varit fantastisk med massor med träning, säger Ann.  

Ann