FAQ Fitbit

Hur kopplar jag ihop min Fitbit med ViktVäktarna? Hur adderar jag Points? Här hittar du alla svaren!
Publicerad 25 februari 2016

Kom igång

Hur kopplar jag ihop min Fitbit med mitt konto på ViktVäktarna?

Ladda först ner och installera Fitbit Connect* programmet till din dator genom att gå in på www.fitbit.com/setup  eller installera Fitbits app på din telefon från App Store eller Google Play.
Registrera dig på www.fitbit.com eller i appen och installera utrustningen genom att klicka Set up  a new device och följa de olika stegen.

OBS! Ställ även in vilken hand du väljer att ha armbandet på i din Fitbit profil.

Du är nu redo att ansluta din Fitbit till ViktVäktarna.

Anslut via hemsidan:

 1. Logga in på ViktVäktarnas hemsida och klicka på profilikonen  uppe i högra hörnet och välj inställningar och sedan sektionen för aktivitet.
 2. Klicka på Anslut enhet och app
 3. Välj Fitbit
 4. Fyll i ditt användarnamn och lösenord som du har till din Fitbit
 5. Klart! Nu kommer din enhet automatiskt registrera AktivitetsPoints åt dig

Anslut via iPhone:

 1. I ViktVäktarnas app, klicka på din profilikon uppe i högra hörnet och sedan på kugghjulet på samma ställe för att komma till dina inställningar.
 2. Klicka på Aktivitet / Sömn
 3. Under sektionen synkronisera klicka på Enhet.
 4. Klicka på Anslut enhet eller app
 5. Välj Fitbit
 6. Fyll i ditt användarnamn och lösenord som du har till din Fitbit
 7. Klart! Nu kommer din enhet automatiskt registrera AktivitetsPoints åt dig

Anslut via Android:

 1. I ViktVäktarnas app, klicka på din profil och sedan på kugghjulet för att komma till dina inställningar.
 2. Välj Aktivitet / Sömn
 3. Klicka på Anslut enhet eller app
 4. Välj Fitbit
 5. Fyll i ditt användarnamn och lösenord som du har till din Fitbit
 6. Klart! Nu kommer din enhet automatiskt registrera AktivitetsPoints åt dig

Hur vet jag att min Fitbit är ansluten?
I inställningar under fliken aktivitet kan du se om din Fitbit är ansluten. Du kan också se det i din aktivitetslogg längst ner. Om du har en Fitbit ansluten står det när den senaste blev synkroniserad. 

Frågor om Fitbit och addera Points. 

Vad behöver jag för att koppla upp min Fitbit?
Du kan antingen koppla upp din Fitbit till din PC via den USB sladd som du fick med din Fitbit, eller via Fitbit appen. För att synkronisera med Fitbit appen måste du aktivera Bluetooth i din smartphone. Tänk på att Fitbit har vissa systemkrav. 

Vad är skillnaden mellan Fitbit och en pedometer? 
En pedometer räknar dina steg. Aktivitetsmätare som t.ex. Fitbit kan göra mycket mer, de har en inbyggd accelerometer och känner av din kropps rörelse i tre olika riktningar: upp och ner, från sida till sida och bakåt och framåt. På så sätt får du en mer exakt beräkning av din energiförbrukning. Med Fitbit hamnar dina adderade Points direkt i checklistan via synkroniseringen mellan Fitbit och ditt konto på WW ViktVäktarna. Förutom att räkna aktivitet erbjuder Fitbit även andra funktioner så som att den håller koll på din sömn och har ett inbyggt tyst, vibrerande alarm. 

Vem ska jag vända mig till om jag har tekniska problem med min Fitbit?
Om du har tekniska problem med din enhet ska du vända dig till tillverkaren. Du kan kontakta Fitbit via den här länken: https://help.fitbit.com/

Hur ofta måste jag synkronisera min Fitbit?
Du behöver inte synkronisera din Fitbit dagligen. Datan sparas på enheten i upp till sju dagar. Dina Points läggs automatiskt till när du synkroniserar Fitbiten med ditt Fitbit konto (som är kopplat till kontot på ViktVäktarna). 

När du är aktiv adderar du Points till din budget, all aktivitet räknas. Att ha koll på sina Points för aktivitet är ett bra sätt att se om du motionerar tillräckligt.

Kan jag äta för alla mina adderade Points?
Eftersom Fitbit tar hänsyn till all rörelse, både vardagsmotion och övrig motion så får du vara försiktig med hur du använder dina adderade Points. Det allra bästa är att låta dem hjälpa dig i din viktminskning och alltså inte äta för dem. Om du vill äta för dem är det bra att lyssna på kroppens signaler. Har vi ansträngt oss genom träning signalerar den ofta detta genom ökad hunger och då kan man använda några Points till mat. När vi vardagsmotionerar har kroppen inte samma behov av att äta extra. Man ska alltså värdera hur man använder sina Points precis som man gör med allt annat intag, dvs äta av hunger och inte bara för att man vill eller kan. Tänk även på att din vikt är den som på bästa sätt visar om du äter för mycket eller alldeles lagom. 

Vilka aktiviteter registreras automatiskt av Fitbit och vilka måste jag registrera själv?
Fitbit är konstruerad för att beräkna gång, löpning och vardagsmotion. För att registrera andra aktiviteter finns det ett manuellt alternativ.  

Hur registrerar jag andra aktiviteter, så som simning och cykling manuellt?
När din Fitbit är ansluten till WW ViktVäktarna så kan du registrera andra aktiviteter så här: Registrera aktiviteten via ditt Fitbit konto. Antingen går du till Fitbits webbsida eller app. När du har lagt in din aktivitet synkroniseras din data med WW ViktVäktarna och du kan se dina Points. Tänk på att du inte ska ha din Fitbit på dig när du utför de aktiviteter som du registrerar manuellt eftersom aktiviteten då registreras dubbelt. 

Vem kan jag vända mig till om synkroniseringen med ViktVäktarna inte fungerar?
Kontakta kundservice på 010 110 43 43 eller info@viktvaktarna.se om du har problem med att ansluta din Fitbit med ditt konto på ViktVäktarna så hjälper vi dig.