Träning på soliga Kreta

Publicerad 10 maj 2016

I april 2016 anordnade ViktVäktarna tillsammans med Springtime för fjärde året i rad en härlig träningsresa. Resan blev snabbt fullbokad och ett drygt 100-tal träningssugna hängde med till Makriaglos på sydöstra Kreta. En vecka som ger mersmak då flera av resenärerna varit med både en, två och tre gånger tidigare.

På plats på Kreta fanns coach Lotten tillgänglig för alla som ville ha lite extra stöd och pepp i sin viktminskning, tips på hur man äter smartare etc.  På Kreta höll vi även en inspirerande föreläsning, peppsessioner där många tips delgavs, veckans möte och annat. Dessutom anordnade vi roliga tävlingar med fina priser.  

Ledarna, med dansaren Tobias Karlsson från Let’s Dance i spetsen, håller hög klass. De är inspirerande och pedagogiska och anpassar träningspassen efter dem som är där. Många av övningarna kan göras både på ett enklare sätt för nybörjaren och på ett mer utmanande sätt för den mer träningsvane.

Varje dag finns ett flertal pass att välja mellan, allt från yoga och löpning till danspass av olika slag och mer fysisk träning som utmanar styrka och kondition. Många av deltagarna upplever att det är enklare att ta steget att testa något nytt när man är på träningsresa än vad det är hemma. Det pågår alltid någon träning och det är bara att testa sig fram vad man gillar.

Härlig gruppgemenskap

Vem som helst kan åka på träningsresan. Många väljer att åka själva, men ingen behöver vara ensam. Alla åker för att träna och njuta, och det är en grupp med stor gemenskap.

Träning med Viktväktarna på Kreta

Calle har åkt på träningsresan tillsammans med sin dotter Madde. De går på ViktVäktarna tillsammans hemma i Norrköping och hittills har de gått ner 21 respektive 38 kg. På frågan om vad som är det bästa med att åka på träningsresa svarar de: Allt! Det är deras första träningsresa men planerar redan att åka igen!

Träning med Viktväktarna på Kreta

Malin från Stockholm har varit på träningsresa med ViktVäktarna och Springtime tidigare. Då var mamma Meta med, denna gång är även Malins dotter Elin med på resan. De är alla tre eniga om att detta är ett perfekt tillfälle att få träningsinspiration och umgås tillsammans.

Träning med Viktväktarna på Kreta

Kicki som är coach i Malmö har varit med på alla fyra av ViktVäktarnas träningsresor. Hon talar varmt om resan och har denna gång fått med sig ett härligt gäng på 13 personer, medlemmar med anhöriga.

Träning med Viktväktarna på Kreta

Alexandra och Ariana från Västerås har gått ner 40 respektive 20 kg. De tränar en hel del på hemmaplan och uppskattar en aktiv semester.  De tycker att möjligheten att prova många olika träningsformer och att träffa så mycket härliga människor är det bästa med resan.

Nästa år planerar vi att åka igen. Ge dig själv en belöning och följ med. Oavsett var du befinner dig i din viktresa så finns vi där för att coacha och inspirera till ett aktivare liv! Håll utkik i våra sociala medier och på vår webbsida.