Asiatisk nudelsallad med fläskkotlett och koriander

Asiatisk nudelsallad med fläskkotlett

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik nudelsallad serverad med sojastekt fläskkotlett - en riktig vardagshöjdare!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

250 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1 bit(ar)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Japansk soja

1 dl

Fisksås (orientalisk)

1½ msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Socker

2 tsk

Rapsolja

4 tsk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt, lägg i en salladsskål.
  2. Finhacka chili och ingefära. Halvera morot och purjolök på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten och strimla sedan.
  3. Lägg chili, ingefära och pressad vitlök i en skål. Blanda med soja, fisksås, vinäger och socker. Häll dressingen (spara ca 2 msk till fläskkotletten) över nudlarna i salladsskålen.
  4. Hetta upp 2 tsk olja i en panna. Fräs morot och purjolök ca 3 minuter. Krydda med lite salt och lägg över i salladsskålen. Smaka ev. av med lite mer fisksås.
  5. Hetta upp resterande olja i den använda pannan och stek det köttet tills det är helt genomstekt, ca 5 minuter. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Häll på den sparade dressingen och låt den koka in.
  6. Servera köttet med nudelsalladen och toppa med koriander.