ViktVäktarna - Carnitabowl

Carnitabowl

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Carnitas är en mexikansk rätt där kött tillagas i mycket fett och kryddor under många timmar. Detta är en snabbvariant på denna klassiska rätt där vi snabbat på tillagningen och minskat på fettmängden. Kryddorna behåller vi dock, så klart, och detta blev direkt en riktig familjefavorit hos många. Smakrikt kött serverat med ris och salsa.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

4 tsk

Oregano

1 msk

Paprikapulver

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tomat

2 st

Paprika

1 st, grön

Lök

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Salt

2 krm

Socker

2 krm

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Salt

1 tsk

Vatten

1½ dl

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla gul lök och chili.
  3. Tärna tomat och grön paprika smått. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda ner rivet skal och pressad saft från lime, hälften av koriandern, salt och socker.
  4. Hetta upp resterande olja i en rymlig panna. Stek köttet och löken ca 4 minuter. Tillsätt pressad vitlök, chili och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 minut under omrörning. Blanda ner salt och vatten och låt koka ihop ca 1 minut tills köttet är helt genomstekt.
  5. Lägg upp ris i skålar, toppa med carnitas, salsa och resterande koriander.