ViktVäktarna - Clariasbollar i tomatsås med linguine

Clariasbullar i tomatsås med linguine

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En nygammal Lady- och Luffsenmåltid. Vi pratar så klart om köttbullar i tomatsås med spaghetti. Men i detta recept är det faktiskt fiskbullar. Jo, du hörde rätt. Dessa snygga och smarriga bullar är gjorda på clariasfärs – en matig fiskfärs som är busenkel att rulla "köttbullar" på och är mer köttig i smaken än de fisksorter vi är vana vid. Och ja, rätten är testad, och godkänd, av barn i varierande åldrar. En riktig hit för hela familjen alltså!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Oregano

1 msk

Tomater, hela konserverade

2 förp

Socker

1 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

30 g

Mjölk 0,5%

½ dl

Clariasfärs (Gårdsfisk)

500 g

Persillade

1 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, linguine

Parmesanost

1 dl

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök, lägg undan hälften i en bunke. Finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs lök tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning några minuter. Häll på tomater och tillsätt oregano och socker. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 15 minuter. Krossa tomaterna efterhand som de mjuknar. Smaka av med salt.
  3. Blanda under tiden ihop ströbröd och mjölk och låt svälla en liten stund. Blanda ihop färs, ströbrödsblandningen, löken och salt och peppar. Rulla små bollar och stek i margarin tills de fått färg och är genomstekta. Lägg över i tomatsåsen.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i pannan med tomatsåsen och toppa med parmesan och chili flakes.