Clariasbullar i tomatsås med linguine
11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En nygammal Lady- och Luffsenmåltid. Vi pratar så klart om köttbullar i tomatsås med spaghetti. Men i detta recept är det faktiskt fiskbullar. Jo, du hörde rätt. Dessa snygga och smarriga bullar är gjorda på clariasfärs – en matig fiskfärs som är busenkel att rulla "köttbullar" på och är mer köttig i smaken än de fisksorter vi är vana vid.
Och ja, rätten är testad, och godkänd, av barn i varierande åldrar. En riktig hit för hela familjen alltså!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
3 klyfta(or)
Olivolja
2 tsk
Tomatpuré
2 msk
Oregano
1 msk
Tomater, hela konserverade
2 förp
Socker
1 tsk
Ströbröd (skorpmjöl)
30 g
Mjölk 0,5%
½ dl
Clariasfärs (Gårdsfisk)
500 g
Persillade
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Margarin flytande 80%
1 msk
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g, linguine
Parmesanost
1 dl
Chili flakes
1 tsk