Foto av Elotes med rostad sötpotatissallad och fetaosttopping från WW ViktVäktarna

Elotes med rostad sötpotatissallad och fetaosttopping

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt somrig rätt med rostad sötpotatissallad serverad med mexikanska majskolvar, så kallade elotes, och en enkelt vitlökssås. Är det väder för grillen är majsen givetvis ännu godare att slänga på den!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

600 g

Majskolv

4 st, vikt avser ätlig del, förkokta

Olivolja

2 msk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Salladsost (feta) 25%

50 g

Chili flakes

½ tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lök

1 st, röd/röda

Stjälkselleri

2 st

Romansallad

1 st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Tvätta och klyfta sötpotatis (behåll skalet på) och lägg tillsammans med majskolvar på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Sätt in högt upp i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. Rör om efter halva tillagningstiden.
  3. Lägg yoghurt (spara ca 1 msk) i en skål. Blanda ner pressad vitlök och smaka av med lite salt.
  4. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet.
  5. Lägg majskolvarna på ett fat och låt svalna något. Bre resterande yoghurt på ena sidan av majskolvarna. Toppa med smulad fetaost, limeskal och chili flakes.
  6. Häll av och skölj bönor. Strimla lök och stjälkselleri. Skär romansallad i mindre bitar.
  7. Blanda pressad lime, 1 msk olja, salt och lite nymald svartpeppar i en stor skål, blanda ner bönor, lök, selleri och koriander.
  8. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fyll på med bönblandningen och sötpotatisen med elotes och en klick vitlöksyoghurt.