Foto av Fläskkotlett med rostad potatis och mild chilisås från WW ViktVäktarna

Fläskkotlett med rostad potatis och mild chilisås

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt fläskkotlett med rostad potatis, yoghurtsås med sweet chili och sallad är en toppenmiddag vare sig det är vardag eller helg.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

4 tsk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Sweet chilisås

¾ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Olivolja

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Lök

1 st, röd/röda

Rädisor

1 knippe(n)

Romansallad

1 st

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 tsk rapsolja, salt och lite nymald svartpeppar. Sätt in i övre delen av ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 30 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Blanda ihop vinäger, vatten, olivolja, oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finstrimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg ner i salladsskålen. Skär romansallad i mindre bitar och blanda ner vid servering.
  5. Skär köttet i jämntjocka skivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp resterande rapsolja i en panna. Stek köttet tills det är helt genomstekt, ca 3 minuter per sida.
  6. Servera köttet med rostad potatis, chilisås och sallad.