ViktVäktarna - Fläskkotlett i teriyakisås med jasminris

Fläskkotlett i teriyakisås med jasminris

10
Points®
Total tid
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god rätt som funkar lika fint en vanlig vardagskväll som söndagsmiddag med familj eller vänner. Fläskkotlett tillagad i en smakrik teriyakisås serverad med ris och stekt broccoli och lök.

Ingredienser

Jasminris okokt

2 dl

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kinesisk soja

1 msk

Teriyakisås

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter. Skär rödlök i båtar.
  2. Värm margarin i en panna och bryn kotletterna runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ihop matlagningsbas, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och sambal oelek. Häll såsen över köttet och låt sjuda på låg värme tills köttet är klart. Smaka ev. av med mer teriyakisås, soja och sambal.
  4. Hetta upp neutral olja i en annan panna och stek broccolibuketterna och rödlöken. Krydda med lite salt.
  5. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris, broccoli och rödlök.