INGREDIENSER:
10 digestivekex
50 g smält smör
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
4 dl turkisk yoghurt
½ citron
1 liter färska bär
1 msk florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Smula kexen, blanda med smöret och lägg i botten på en springform. Ställ kallt. Vispa grädden och ställ kallt. Separera äggen och vispa vitorna hårt tillsammans med hälften av sockret. Ställ kallt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop äggulor, yoghurt och resterande socker med vaniljfröna, citronzest och citronsaft. Vänd sedan ner äggvitorna lite i taget och till sist grädden med en slickepott. Häll smeten över digestivekexen i formen, täck med plastfilm och ställ kallt i frysen. Ta ut formen 10 minuter innan servering, lägg på färska bär och pudra med florsocker.