Foto av Frozen yoghurt med karamellsås från WW ViktVäktarna

Frozen yoghurt med karamellsås

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim 50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Vad skulle kunna vara godare än denna krämiga frozen yoghurt med en salt karamellsås? Inte särskilt mycket tror vi! Toppad med krispiga choklad- och kolabitar.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

750 g

Socker

200 g

Vaniljpulver

½ tsk

WW Choklad- och kolabitar

6 st

Smör 60%

20 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Instruktioner

  1. Vispa ihop yoghurt, 150 g socker och vaniljpulver tills sockret lösts upp. Låt stå i kylen 1 timme.
  2. Häll 50 g socker i en kastrull och låt det smälta och börja bli gyllene, sänk värmen och tillsätt smör. Låt smöret smälta och sedan sjuda tills det blandats ihop med sockret. Tillsätt slutligen matlagningsbas och låt det koka upp. Ta från värmen och låt svalna. Smaka av med en nypa salt.
  3. Häll över yoghurtsmeten i en glassmaskin och kör ca 30 minuter tills den har en lagom fast och krämig konsistens.
  4. Krossa choklad- och kolabitarna.
  5. Klicka ut hälften av yoghurtsmeten i en frystålig form, ringla över hälften av karamellsåsen och hälften av kolabitarna, dra en kniv genom smeten så att den blandas något. Fyll på med resterande yoghurtsmet, karamellsås och kolabitar. Ställ in i frysen tills den är genomfryst.
  6. Ta ut ca 30 minuter innan den ska ätas.

Anteckning

Har du ingen glassmaskin går det bra att hälla yoghurtsmeten i en frystålig förpackning och ställa in i frysen 2 timmar. Ta ut den och kör den halvfrysta glassen i matberedaren tills det blir en krämig glassmet och frys in igen. Upprepa detta 2-3 gånger och följ sedan samma steg som i receptet.