ViktVäktarna - Gnocchipanna med svamp, sötpotatis, blomkål och parmesan

Gnocchipanna med svamp, sötpotatis, blomkål och parmesan

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brukar du koka din gnocchi? Lita då på oss när vi säger 'sluta upp med det'. Stek alltid din gnocchi – den blir härligt krispig på utsidan och ljuvligt fluffig på insidan! Här tillsammans med rostad blomkål och sötpotatis, parmesan, stekt svamp, rostade pumpakärnor och färsk timjan.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Pumpakärnor

2 msk, eller solroskärnor

Olivolja

1 msk

Potatisgnocchi

500 g

Parmesanost

50 g

Timjan

20 g, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Dela blomkål i små buketter, strimla stammen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 2 tsk olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen tills det fått fin färg och mjuknat, ca 20 minuter. Mosa sötpotatisen lätt med en gaffel.
  3. Finhacka lök och skiva champinjoner.
  4. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar knäppa. Häll över på et fat och låt svalna.
  5. Värm ½ msk olja i en djup panna. Fräs lök och svamp några minuter. Krydda med lite salt och lägg över på ett fat.
  6. Värm ½ msk olja i pannan och stek gnocchin tills den fått fin färg och mjuknat. Blanda ner blomkål, sötpotatis, lök och svamp. Krydda med salt och peppar och toppa med riven parmesan, timjan och pumpakärnor.